2024 Rit Waaiertocht

door Erik Heyvaert

Het ging vooruit, ja vooruit, het ging verbazend goed vooruit….met de wind in de rug.

Met 22 snelvoeters en 1 gastrijder, de sterke Yves van de Breendonkse Trappers, vertrokken we richting Emmadorp voor een van de snelste ritten op het programma van de snelvoeters. Met enkele minuten vertraging, want Jan VB had zijn portefeuille vergeten, knalden we met een kruissnelheid van boven de 40 km/h richting Emmadorp. Wij waren al in blijde verwachting van de tournee van Jan, die vorig weekend jarig was. De Willy had aangegeven dat hij vroeger ging afslaan want hij moest om 10h00 de kleinkinderen entertainen. Snelle Jelle en lange Marc legden er van in het begin de pees op. Toen Hans M deze sterke kopmannen afloste in de Prosperpolder stuurde hij het peloton de verkeerde afslag in, wat ervoor zorgde dat het peloton verbrokkeld richting café Het Verdronken Land stoof. Geen compassie voor degenen die de verkeerde afslag genomen hadden. 

Blijkbaar is het in Holland niet meer mogelijk om voor €5 twee consumpties te nuttigen. Tony moest zowaar bij Erwin gaan schooien achter €20 om het gat te vullen.

Erwin op de koersfiets vandaag. Hij heeft de einde leasing van Hans M gekocht tegen een goede prijs, volgens Hans toch, want voor iemand anders had hij €500 bijgeteld. Het blijft raar om Erwin op een koersfiets te zien rijden want we associëren hem nog steeds met diene kerel die met de mountainbike het snelvoeters peloton volgt. Nu komt hij zelfs op kop rijden om de rest zeer te doen. In Calpe reed Erwin vlotjes mee in het wiel van Mathieu VDP en kreeg hij van deze de opmerking dat zwarte schoenen en sokken not done zijn. Dus Erwin, witte schoenen en sokken en ge kunt met de René en Andy R gaan koersen. Ge gaat er ongetwijfeld prijzen halen. 

De terugweg ging iets minder vlot wegens de sterke tegenwind. Minder vlot wil zeggen tegen 35km/h waar Björn M het leeuwendeel voor zijn rekening nam.

Aan ’t Coolhem, ons clublokaal, nestelden we ons in ’t zonneke op het terras. De Jan met zijne gevulde portefeuille was er echter niet meer bij. Lap, daar gaat onze tournee. We vergeven maar vergeten niet. Het gemiddelde vandaag lag rond de 35 km/h, en volgens iemand zelfs 39,3 km/h, maar dit was waarschijnlijk te wijten aan het nuttigen van Cristal 0,0%. Ik mocht de naam niet vermelden want anders kreeg ik twee maand beeld zonder klank.

Ineens kwam daar zowaar onze voorzitter in vol clubornaat aangereden. Hij geraakte deze ochtend niet uit zijn bed en was dan maar naar de Waaienberg gereden. Kwestie om toch wat in het thema te blijven. 

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters