2024 Rit Gijzenzele

door Erik Heyvaert

s’Nachts wakker worden om te plassen, pissen in ’t schoon Vloms, en slaapdronken strompelend naar de wc ontdekken dat het al 06h20 is. Binnen 10′ gaat de wekker af. Buiten is het nog pikkedonker en de vogeltjes fluiten nog niet, klopt dit plaatje wel? Het seizoen loopt binnen een dikke maand op zijn einde en dit begin je ook te merken aan de opkomst van de snelvoeters. Met 20 waren we vandaag. Menige clubs zouden al content zijn met zo’n opkomst, maar ons gemiddelde ligt normaal gezien toch wat hoger. Pukema en Kalfort kermis zijn toch al voorbij? En ja, boven de 50 is die bierbuik voor eeuwig, daar geraak je niet meer vanaf. 

Juist vertrokken en de Willy, de piloot van deze rit, zorgde al direct voor oponthoud. Zijn ketting lag eraf. Snelle Jelle en de Jos bleven echter aan een hoog tempo verder rijden. Roepen heeft geen zin want die kopmannen zijn in trance en volledig afgesloten van de buitenwereld. Sjans dat we voor het rood licht moesten stoppen, anders waren we Willy kwijt. Draaiend en kerend richting Gijzenzele viel de Willy zijn ketting er opnieuw af bij het aansnijden van een kasseistrook. Misschien is het toch eens tijd voor een groot onderhoud? In Mele was de tussenstop voorzien in Café ” Mele Rose Place”. Roze, wordt de cafébaas langs achteren gepakt? De eigenaar zou de naam van zijn café beter veranderen in “de luie cafébaas”. Koffie serveren in kartonnen bekertjes aan 3 Euro getuigt niet van beroepsernst. De Willy bekende later op het terras van ’t Coolhem dat hij volgend jaar naar Rome rijdt om er met de Paus te praten over kindermisbruik. Hebben Willy en diene cafébaas iets gemeen? Zoals jullie merken is de Willy de rode draad in dit verhaal. Vorig seizoen werden we in Dendermonde tegengehouden door de flikken omdat we met ons peloton op de rijbaan reden in plaats van op het fietspad. We waren echter reglementair met een groep van meer dan 15 fietsers aan het rijden. Als flikken de wegcode niet kennen, dan past de Willy deze wel aan om conflicten te vermijden. Om de bewuste strook te vermijden reden we nu op de Scheldedijk richting Baasrode. Maar met een peloton Snelvoeters over dijken vlammen met families die dezelfde dijken gebruiken voor een gezellige familie uitstap, was geen goed idee. Om het helemaal af te maken besloot de Willy om ons vanaf Buggenhout tot de afslag naar Liezele over de N17, de Dendermondsesteenweg, te sturen. Ik ben er vrij zeker van dat menig automobilist ons uitgescholden heeft voor wielerterroristen. En ik beken, deels terecht. Zeker omdat er een mooi fietspad met de breedte van een rijbaan, mooi afgescheiden naast de baan lag. Moest Gijzenzele in de toekomst nog op de agenda belanden, zijn dit toch wel aandachtspunten. Dit is trouwens een warme oproep aan de clubleden om zelf eens een clubrit samen te stellen voor het volgend seizoen. Kwestie om wat variatie te hebben. 

In ’t Coolhem hebben Jurgen en Cindy ondertussen al door waar de prioriteiten liggen. Duvel first. Tot volgende week. Zij die niet uit hun bed denken te geraken zetten hun wekker een uurtje vroeger, en zij die inzitten met hunne bierbuik kan ik aanraden om vooral te fietsen. Zo hou ik de mijne ook iet of wat onder controle 😉

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters