12 mei-Velle-Terneuzen

door Erik Seghers

Velle- Terneuzen
Douze points, voor de rit naar Terneuzen.
Joost mag het weten, maar vandaag kon ik niet ‘Klein’ schakelen. Ik had mezelf willen diskwalificeren deze ochtend. Wegens al dat gevloek en nare gedachten in mijn hoofd. Maar de Snelvoeters geloofden nog in mij en in deze wedstrijd. We bleven dus met 25 over. Ik gaf mezelf een uur, in het wiel van Jelle en Jos. Om dan terug naar mijn stal terug te keren. Dat was mijn plan. Maar plaats Nr 1 kwam terug in het vizier. Daarvoor Merci aan Michèle, je hebt het kennelijk nog! En Marc V staat mee bovenaan. En zeg nu zelf wat een weer voor een keer, dus allen op de fiets. Korte broek aan en gaan. Via Kieldrecht naar het verdronken land van Saefthinghe. Emma laten we deze keer links van ons liggen. Omdat Terneuzen centrum blijkbaar open ligt, stoppen we 2 km voor die openbare werken. Kom maar binnen genieten bij die ‘Griete’, stond op dat bord. Dat moet je die oude bokken geen twee keer zeggen. Daar pakten we er twee… te dure drankjes voor 5 euro. En even hoorden we ‘BOE’ geroep: “Erwin zou van plan zijn om zich een koersvlo aan te schaffen”. Straks zeker onze batterijen opladen. Met een schuld van 38 euro trokken we via Reuzenhoek en Zaamslagveer richting België. Het tempo lag hoog, de eer was voor ons, want Musti daar moesten we niet meer op rekenen. Via de Kiekenhaag passeerden we dan Stekene en Belsele. En of ik me vandaag een kieken op mijn vlo voelde, ne 12-Speed met 1 versnelling.
Maar wat een toffe bende, die Snelvoeters. Het tempo werd speciaal aangepast voor mij. Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel horen schakelen. Tandje bij! Ideaal voor een ritje souplesse, juist geen 34 gemiddeld.
Senior Brys was ook terug van de partij, in Topvorm zoals we hem kennen. Maar het wordt moeilijk om de Jonge Brys vooraan weg te halen. Opgestaan is plaats vergaan. Ook de Hansen waren top vandaag. En met Dieter en Philip hadden we vandaag nog twee sterke beren vooraan. Ik geef zeker ook nog twaalf punten aan den Daems, omdat we een kwartiertje langer mochten slapen. De 0 punten gaan naar de Elektronica van Shimano, leve de mechanica. En nu dat onze mechanieker van dienst juist in Italië zit.

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters