2022 Openingsrit Meise

Oorlogstijd of niet, het nieuwe seizoen is aangebroken en de eerste rit op 6 maart trok net als andere jaren veel deelnemers. Onder een lentezonnetje en bij winterse temperaturen troffen we 30 fietsers aan om 09.00 uur op de parking Coolhem. Klaar voor een eerste rit richting Meise, goed voor 75 km.

Een reporter van PubliNieuws was ook opgedaagd voor een interview. Voorzitter Chris deed zijn uiterste best in het beantwoorden van een vragen die meer duiding moesten geven over de club, zijn leden en hoe het er bij de Snelvoeters aan toe gaat. Ook een groepsfoto mocht niet ontbreken.

Onder pilootschap van Marc Verheyen en zoon Jelle vertrokken de Snelvoeters voor de eerste rit van het nieuwe seizoen. Frank VDV was met een stalen ros – reservefiets – aangerukt en wou direct imponeren. Dat Frank goed op kop kan rijden weten we allemaal en nu weten we ook dat het vehikel fiets waarmee hij dat doet, eigenlijk niet uitmaakt.

Na 15 km nam Jelle de kop over aan een iets gemoedelijker tempo waar enkelen zich toch beter bij voelden.

Over het juiste tempo aanhouden als koprijder had de nestor van het gezelschap een eigen, opmerkelijke mening. Dat den Benny gene gewone is weten we allemaal. Vroeger top-atleet, meerdere keren eerst aangekomen in de kadee-dodentocht, en daarna als fietser een prima klimmer. En de mening van iemand van 75 jaar verdient respect en is het aanhoren waard. “In mijne goeie tijd was een goed tempo op kop, een tempo waarop de anderen begonnen stoppen met praten. ” Voila, den Benny, nog altijd ne krijger in hart en nieren.

Gelukkig ging het niet zo snel als in Benny zijn ouden tijd en konden we onderweg nog mooi bijpraten. Rond 11.30 arriveerde de groep onder een stralende zon terug in Kalfort en was de kop van het seizoen eraf.

In cafe Coolhem werd traditioneel het vochtgehalte terug op peil gebracht met gerstenat en de verbruikte calorieen hersteld met brood en pekelharing.

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters