28 april – Gaasbeek

door Eddy Daems

Code geel (rukwinden tot 75 km/uur) kon de 31 vertrekkers niet tegenhouden voor hun 115 km lange rit naar keerpunt Gaasbeek. En dat er ‘gaas’ gegeven is, kon elke rechtgeaarde Snelvoeter al snel bevestigen. Guy M en Chris V moesten die jonge snaken meermaals tot de orde roepen, wanneer de gashendel weer werd opengetrokken.
Pas op, 30 jaar geleden was ik ook behoorlijk atletisch en kon ik alle heuvels (Côtes) op zonder probleem. Nu doe ik het wat kalmer aan en geniet ik wat meer van Côtes de Provence, Côtes du Rhône, Côtes de Beaune, Côtes de Bourg en Côtes de Blaye.

Door het wisselvallige weer verschenen nog velen in lange broek, enkel de Calpe-(wieler)toeristen wilden per sé hun mooi bruingebrande benen tonen in korte broek.

Twee kerels die alvast met de vingers in de neus hun rit afwerkten, waren Hans VH en Jan S. Met hun beidjes vonden ze tijdens de rit de tijd om een volledige podcast op te nemen over ‘renners en doping’ (bedankt Geert M om mee af te luisteren).

5 minuten voor de Daemsen broederlijk plat vielen. Toen was er nog niks aan de hand.

Na de eerste hellingen kozen Erik C en Benny DP al meteen eieren voor hun geld en dachten snel een aangepaste rit uit, alvast eentje die hen sneller naar het lokaal en de nodige verfrissingen bracht. Ook Els T, Christophe W en Luc DS maakten vroegtijdig rechtsomkeer, deze laatste om tijdig Anderlecht de leidersplaats te zien verspelen.
De afwezigheid van onze verslaggever Erik S zorgde meteen voor een wissel van de wacht aan de kop van het aanwezigheidsklassement. Wie anders dan Willy M kan zo vaak uithuizig zijn zonder dat zijn vrouwtje hem daarvoor op het matje roept? Of is Erik H de nieuwe koploper? Volgens de app althans wel. Dat zoeken we even verder uit!

De wind speelde – in combinatie met de vele hoogtemeters – vandaag een hoofdrol, waardoor de meeste Snelvoeters al snel zonder brandstof vielen. Gelukkig was daar de stop in ’t Vagevuur in Vlezenbeek, waar Joske verkeerdelijk den advocaat voor appelsiensap nam (zie foto). Hoedanook, hij kwam er daarna opnieuw helemaal door!

Jos aan de bevoorrading

Volgens sommigen hing daar in ’t café ook een geurtje. Was het ons eerste lentezweet of was ’t van den hond? Van den Hans M kon het zeker niet zijn. Die had zijn nat onderlijfje tijdig gewisseld voor een droog (zie foto).

Hans was net zijn onderlijfke gaan wisselen.

Nog net niet in ’t warm na de stop viel – mijn excuses daarvoor – ondergetekende plat. Geen mens die hulp bood. Ah neen, niemand durft nog nog herstellingswerken uitvoeren wanneer Hans VH erbij is. Die kerel heeft zijn job gemist!
Terwijl Hans M en Erwin nog fijne herinneringen ophaalden aan hun reis naar Calpe, kwam Patje D tot de vaststelling ‘Godver, ik ben ook plat vanveu!’ Of hoe jaloezie toch ook op volwassen leeftijd blijft spelen bij de Daems-broers.

Deelnemers aan de kaartwedstrijd in Café ’t Vagevuur

Terwijl Michèle R in Londerzeel iedereen ‘dag’ zei, wilde Erik H nog eens controleren of de smaak van den Duvel nog altijd dezelfde is. Hij bracht, samen met 13 anderen, nog een gezwind bezoekje aan ons lokaal, waar de bokes met eitjes met veel smaak werden verorderd en waar Jurgen en Cindy nog eens werden gefelicteerd met hun mooie artikel in het Nieuwsblad.
Zolang dat wij niet in de gazet komen, is ’t goed!

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters