Rit 36 – Kastanjerit

De buienradar en weersvoorspellingen voor deze zondagmorgen deden velen twijfelen over wel rijden of niet. De meesten kozen gelukkig voor het eerste, de Gie voor het laatste. Buiten enkele druppeltjes na de pauze was er van nattigheid niets te bespeuren. 

De kastanjerit, onder leiding van piloot Jan VDE, zouden we ook de rit van de vallende bladeren kunnen noemen: mooie kleuren maar ook soms glibberig gevaarlijk. Gelukkig heeft Jan ons daar bij de aanvang van de rit extra voor gewaarschuwd. 

Het parcours leidde langs De waters van Heindonk via Zemst-Laar naar Verbrande Brug, Grimbergen en Meise op een vlot tempo zonder uitgesproken pieken. 

De pauze kwam na ongeveer 60 km in café Dennehof in Beigem.

Na de pauze ging het terug via Sint-Brixius-rode waar we in het eerste stuk sterke zuid westen tegenwind trotseerden. 

Op de baan Impde-Londerzeel kwam het plots tot een scheiding in het peloton na een iets te stevige overname van de kop. Een aantal kon nog aansluiten, anderen konden nog net het gat toerijden. De achterblijvers zagen het gat vergroten maar in een ultieme inhaalpoging van o.a. Chris en Jan S (de wijzer tot 47 per uur) kwamen ze met z’n allen terug aansluiten net voor het binnenrijden van Londerzeel centrum. Even koers moet kunnen. 

Na de rit was er lekkere, goed afsmakende pasta voorzien door de schoonzoon van kleinen Erik, ter ere van zijn verjaardag. Hijzelf was echter afwezig, geveld door buikgriep. Veel beterschap. 

Volgende week is het de allerlaatste rit. Vertrek om 09.00. Let wel dat we in de nacht ervoor overschakelen op winteruur. Dus 1 uur langer slapen. Na de rit wordt er door cafe Coolhem gratis lunch voorzien voor alle leden! Ook niet meerijders zijn welkom vanaf 12.00 uur.

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters