Onze activiteiten

Zondagsritten

De zondagsritten worden gekenmerkt door een vlotte manier van rijden waar iedereen zich op een sportieve manier kan uitleven. Alhoewel we er meestal een vlot tempo op na houden (gemiddelde tussen 30 en 35 km/h) is het zeker niet de bedoeling om van een rit een wedstrijd te maken
en geldt het “samen uit – samen thuis” principe waarbij iedereen moet kunnen volgen en ook veiligheid geen loos begrip is. De Snelvoeters zijn een toffe vriendengroep die niet alleen aardig met de fiets overweg kunnen maar ook wel een pintje lusten achteraf.

Ons seizoen start officieel vanaf begin maart en tot eind oktober. Elke zondagvoormiddag wordt een rit gereden. De afstanden worden geleidelijk opgebouwd vertrekkende van 75 tot 140 km. We rijden steeds in één enkele groep. Alle ritten liggen op voorhand vast en zijn gebaseerd op goed opgebouwde, mooie en vlot te berijden parcours. Elke rit wordt op voorhand verkend door de verantwoordelijke piloot. Op de jaarlijkse algemene ledenvergadering wordt de kalender besproken met alle leden en worden wijzigingen aangebracht waar nodig.

In mei is er een rit naar Scherpenheuvel waar ook externe clubs aan deelnemen. De rit wordt afgelegd onder begeleiding van motards.

Elk jaar staan er ook enkele toertochten van andere organisaties of clubs op het programma zoals de dodentocht in Bornem en de Merckx-vrienden uit Branst.

Bij elke rit is er iemand die volgt met een volgwagen voorzien van reservewielen, gereedschapskist en EHBO-kit. Gelukkig hebben we dit laatste zelden of nooit nodig gehad.

Samenkomen op de parking bij café Coolhem voor het vertrek

Het extra sportieve

Elk jaar zijn er extra sportieve activiteiten zoals een klimweek in een hooggebergte. Dit heeft meestal plaats in de maand juni. We doen dit al meer dan 15 jaar waarbij reeds plaatsen bezocht werden in de Franse en Italiaanse alpen, de Pyreneeën, de Dolomieten en ook de Canarische eilanden. Verder waren er ook trips naar de Vogezen, Mallorca en andere leuke fietsbestemmingen. Als voorbereiding worden er dan ook extra trainingen voorzien op zaterdagen.

Pyreneeën op de Col de Pourtalet op de grens met Spanje in 2008
Op de Mont-Ventoux in 2016

Andere activiteiten

Om de clubkas te spijzen organiseren we elk jaar met de week van Kalfort-Kermis (eind augustus) een eetfestijn met stoofvlees.

Zo hebben we ook deelgenomen aan de 24-uur fietsmarathon in café Coolhem ten voordele van het Berrefonds, een organisatie die ouders van jong overleden kinderen ondersteunt.

Tot slot zijn er onze jaarlijkse deelnames aan de uitbating van de gezellige Puurse Winterbar met ijspiste gedurende de maand december. Een ervaring op zich en ook bijna een marathon van 9 uur ’s morgens tot 3 uur ’s nachts.