Start van het nieuwe seizoen

De kop is eraf – de eerste rit zit erop – het seizoen 2019 is officieel van start gegaan. Ondanks het regenweer toch twaalf deelnemers waarvan Hector in de volgwagen en een zevental deelnemers van Puurcyling. Daarbij een dikke merci aan Puurcycling voor hun volgwagen. 

PubliNieuws was ook aanwezig bij het vertrek voor een reportage met bijhorende foto. De regenvestjes gingen even uit zodat we konden pronken met de nieuwe kledij.  

Piloot Marc Verheyen heeft de rit in goede banen geleid richting Wolvertem en de lus in St-Brixius. Spelbrekers waren minder de motregen maar vooral de sterk aanwakkerende zuid-westenwind. Gelukkig hadden we genoeg kandidaat kopdoeners om mekaar af te wisselen. In het begin Jens + Jos en later ook een sterke prestatie van nieuwkomer Luc De Smedt die – zoals Gie terecht opmerkte – zijn visitekaartje heeft afgegeven. 

Reservepiloot Erik Seghers reed nog plat in Heindonk en dat met zijn MTB. 4 kilo druk in terreinbanden verhoogt natuurlijk het rolvermogen maar dat type bandjes vindt dat doorgaans niet zo lekker. 

Bij aankomst 80 km op de teller en 29,6 gemiddeld: zeker niet slecht voor een eerste rit. Zit het goede weer van de laatste weken daar voor iets tussen?  

Volgende week:

Rit naar Meldert met Willy Meersmans als piloot en Werner Vercauteren als reserve. Vertrek om 08.30 op parking Coolhem. 

Tot dan!

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters

2 gedachten over “Start van het nieuwe seizoen”

Reacties zijn gesloten.