11de rit Scherpenheuvel

Met 69 deelnemers zijn we vertrokken richting Scherpenheuvel: Puurcycling, Willaert-Van Boom en de Wik als belangrijkste vergezellende ploegen en dan nog enkelingen zoals Robert van de Duvels. In ieder geval een indrukwekkend peloton.

Een dikke mercie aan de inrichters van deze rit waaronder Pieter en zijn motards die weer feilloos alle zijbanen blokkeerden zodat de groep vlot kon doorrijden.

Erik C en newbie Wim Borms namen ons met aangepaste snelheid op sleeptouw tot in Scherpenheuvel waar we omstreeks 10.00 aankwamen.

Daar zocht elke club zijn favoriete terrasje op. Bij de Snelvoeters waren dat 2 terrasjes: de grootste groep koos voor café Het Molenhuis, en de anderen waren blijkbaar vergeten dat ons vroegere stek achter de basiliek niet de meest flitsende bediening heeft.

Bij het vertrek om 10.45 zijn we nog even moeten rondrijden in Scherpenheuvel wegens zware brand en nablussen van een woning op de Basilieklaan.

Uiteindelijk toch rond 11.00 vertrokken onder leiding van Jan VDE en Chris. Het valt wel op dat jaar na jaar het aantal plaspauzes toeneemt, zowel bij fietsers als motards. Wordt er meer gedronken of zou de ouderdom er voor iets tussen zitten? Het kan ook een combinatie zijn natuurlijk.

Rond 13.00 en na 130 km zijn we dan veilig en wel toegekomen in Kalfort waar de boterhammen klaarstonden en de biertjes naar nog smaakten.

Hartelijk dank aan alle clubs en deelnemers voor een toffe tocht!

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters