12de rit Gaasbeek

Met een compacte groep van 16 renners waarvan 14 Snelvoeters vertrokken we richting Gaasbeek voor een tocht van net geen 100 km. Ondanks de mindere weersvoorspellingen toch nog een mooie groep. Guido en Marc V.  bepaalden het tempo terwijl Domien in de auto aan het volgen was ! Iets over halfweg kwam Eddy op kop, dit samen met zijn schoonzoon die voor de eerste keer mee reed met ons. Door de regen hebben we beslist om niet te stoppen in een café zoals gewoonlijk. Het was immers al heel de rit aan het druppelen en van de zon was jammer genoeg geen sprake. 

Ondertussen lagen de bergjes achter ons en was het terug vlak richting Kalfort vaak met de wind in het nadeel. Met nog ongeveer 10 km te rijden stopte het met regenen en eens in Liezele waren de banen droog en kwam de zon er een beetje door. 

Na de rit gingen we zoals gewoonlijk naar Café Coolhemmaar Guido reed nog even een rondje om aan de 100 km te komen. Eric was onderweg afgeslagen om haring te gaan halen voor ons, deze bakte hij ter plekke in ons clublokaal. De vis smaakte bij iedereen net zoals de pintjes of ander lekkers. 

Hartelijk dank  aan iedereen die er bij was, Domien en Eric in het bijzonder voor het volgen en de heerlijke vis.

Volgende week staat de Dijkentocht op het programma. Vertrek om 09.00 wegens de verkiezingen. Er is geen volgwagen zodat we er nog eens een echte dijkentocht kunnen van maken. Ook geen stop wegens de inkorting van de rit.

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters