2 juni – Geuze en Lambic

door Erik Heyvaert

Snelvoeters, een club met tradities zo oud als het recept van de koude pla bij de eetdagen van mijn ex-club. Sla, groentenmacedoine, hespenrolletjes met asperges uit blik, perzik met tonijn en tomaat met crevetten. De prijs van de crevetten was waarschijnlijk de reden waarom dit jaar de grootmoeders koude pla vervangen werd door curryworsten, kipnuggets en groenteburgers. Dit terzijde.

Geuze & Lambic was ooit, in het verre verleden, een georganiseerde toertocht waar de Snelvoeters aan deelnamen. De toertocht wordt al jaren niet meer georganiseerd, maar koppig als we zijn blijven we ze elk jaar rijden. Dit jaar met een nieuwe piloot, Tom Vingerhoets, die het eeuwenoude parcours lichtjes aangepast had. Ik denk dat de 11 aanwezigen op deze clubrit het er volmondig mee eens zijn dat de vernieuwing ons via een mooi landschap geleid heeft met de nodige klimmetjes op het traject. Spijtig dat we maar met 11 waren. Er was anders nogal wat bedrijvigheid van Snelvoeters op Strava vandaag. ‘Die van ons’ is op het moment dat ik dit verslag aan het schrijven ben haar graveltocht van +- 200km aan het afwerken. Die andere madam van de club rijdt liever vlak en verkoos een toertocht in Kapelle o/d Bos, en buiten enkelingen die op hun eentje wat kilometers afgemaald hebben, waren er nog 7 dissidenten die besloten hadden om vanuit Kalfort één rit te rijden richting Betekom onder het motto “We steunen café Coolhem”. Start en stop horen in Kalfort te zijn. Tezamen waren we anders wel een mooi peloton geweest.

Dit noodzaakt ons als club om misschien eens in eigen boezem kijken. Nee gasten, niet in den decolleté van ons twee madammen. Dit seizoen is die andere rit op verplaatsing, zijnde Waver – Namen reeds gesneuveld wegens desinteresse. Gaan we volgend seizoen deze rit behouden op de kalender? Misschien is er een alternatief. Zoals Velle – Terneuzen vanaf nu vanuit Kalfort gereden wordt, kunnen we Geuze & Lambic ook vanuit Kalfort rijden. Pittig ritje met de nodige kilometers, maar vandaag hebben er enkele Snelvoeters reeds de verkenning van gedaan. En nee, vertrekken om 6 uur is geen optie! Zoals den Achiel zou zeggen winnen we wat tijd door niet te stoppen om iets te drinken of in plaats van twee consumpties maar één te nuttigen. Desnoods verwittigen we ons madam dat we wat later thuis gaan zijn voor de soep en de patatten, iets waar ik geen last van heb. Alvast agendapunten voor de ledenvergadering aan het eind van dit seizoen.

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters