2021 – Rit Erpe-Mere

28 vertrekkers voor de beruchte rit van 130 km naar Erpe-Mere waarvan we in het verleden reeds heel wat versies hebben gekend onder leiding van piloot Willy Meersmans. En elk jaar brengt Willy wel enkele vernieuwingen aan het parcours. Soms als gevolg van wegenwerken maar eveneens door zoektocht naar betere fietswegen langs idyllische plaatsjes.

Veel sterke koptrekkers vooraan als teken dat de meesten momenteel dicht bij hun beste vormpijl zitten. Naar gewoonte vinden we bij het vertrek een popelende Jos Scheers in de frontlinie. Het feit dat hij vertrekt als een haas en dat sommigen op zondagmorgen nog niet goed wakker zijn, zorgt ervoor dat de groep in een lange, verbrokkelde sliert door Kalfort trekt en pas na enkele kilometers een groepering tot stand komt.

Hans T. is elke rit een vaste waarde voor verschillende beurten behoorlijk kopwerk. Plat of bergop, mee- of tegenwind, het maakt hem allemaal niet uit en aan zijn houding op de fiets zal je het verschil niet merken. Frustrerend voor diegene die naast hem op kop rijdt want bij overgang van plat naar klim lijkt het bij Hans nog steeds plat.

Het tempo werd heel de rit strak gehouden. Om het toch even rustiger te doen was er een rommelmarkt in Lede nodig. Daar kwam een guitige Willy VD naar voren om er ons op te wijzen dat hij een mooie jas had zien hangen voor maar 3 Euro. Hilariteit alom.

De stop was in Woubrechtegem in café De Reisduif. Rustiek café met gezellig terras in de tuin.

Terug in Kalfort konden we naar gewoonte nagenieten in café Coolhem waar we door de uitbaters getrakteerd werden op kipsaté. Marc V. stelde vast dat hij zijn rugzak kwijt was, achtergelaten in De Reisduif. Een extra ommetje met de fiets zag hij wel niet meer zitten. Vastgesteld werd dat Erpe-Mere als rit zwaarder ervaren werd dan Alsemberg vorige week. Niet zozeer de hellingen maar vooral het vele draaien & keren en telkens optrekken maakten het verschil.

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters