2021 – Rit Overijse

door Erik Seghers

Na vele regenachtige dagen konden we nog eens vertrekken onder een stralende hemel!

Klaar voor onze 20ste rit. We zijn nog met 22 renners in het peloton. Velen zijn niet aan de start gekomen door oververmoeidheid, gevolgen van hun vaccin prik, te laat aan de start of zou het toch gewoon komen door de verlofperiode?

De afwezigheid van onze piloot Nico viel direct op, wat een stilte in de rangen. Blijkbaar is hij gisteren door de sterke stroming aan zee belandt. Ook vervanger Eddy M heeft zijn kat gestuurd. Geen nood, we hebben een back-up plan. We laten ons piloteren door gedownloade GPX bestanden.

Hop naar Neerijse voor de Druivenrit. Maar wel nog even wachten op de Vijver, die al platte band had voordat we vertrokken. Patje had zijn werk al vooraleer we op pad waren.

Bij de start probeerde Chris ons nog op het verkeerde been te zetten en wou hij ons ‘terug naar start‘ sturen . Tijd voor een gezapig tempo, het eerste uur op gang getrokken door onze kopmannen Marc L en Hans T. Voor we de heuvelzone naderden werden we (of was het echt voor Willy M) nog luidkeels toegeroepen door een blondine. Op het hellend stuk in Neerijse, kwam snelle Jelle op kop met in zijn zog onze reporter van dienst. Het duurde niet lang of lange Marc kwam aan kop op ZIJN stukje parcours. De reporter besloot om toch wat te versnellen en zo poolshoogte te nemen vooraan het aanstormende peloton. In de licht dalende lijn kwamen ze, zagen ze en stormde ze door naar beneden.

Na de lastige klim en afdaling richting Huldenberg was het tijd om te pauzeren.

Na de break dan richting Huldenberg. Daar brak het peloton in 2, de sterke beren vooraan, de mindere bengelend achteraan of … kwam het toch gewoon doordat de anderen voor het rode licht stonden ? Voor velen was dit het (m)Elodie moment en bij anderen zag het zwart voor de ogen.

Op dit moment werden de Jommekes en Jeroomekes gescheiden.

Op de verder terugweg richting Kalfort viel het sterke kopwerk van onze voorzitter heel hard op, bonken tegen de wind in !

Moe maar voldaan kwamen we aan in ons lokaal voor een heus bier en hamburger festijn. Dank u Eric en Willy M voor de traktatie. 66  route 66 , ligt zeker nog op onze planning maar dan met de fiets want zeg nu zelf, kan je nu nog uitpakken op strava met ritten van 240 km en 32 gemiddeld?

Na de vele overstromingen van de laatste dagen kon het ook niet uitblijven dat de Vijvers en de Plassen ook overliepen, maar dan van de emoties.

Tot op de Champs-Elysees !

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters