2023 Rit Meldert

TIK TOK, TIK TOK …. nog enkele minuten en het startschot kan gegeven worden voor onze tweede rit! Wat een opkomst weeral, 30 man. Hopelijk
staat TIK TOK ons niet in de weg en kunnen de Chinezen ons doen en laten niet traceren.

Na een week met barslecht weer, lijkt het vandaag een mooiere dag. Ook Parijs – Nice en de Tireno hebben er deze week onder geleden met ingekorte en
afgelaste wedstrijden.

We vertrekken via Ruisbroek, Eikevliet, Bornem om zo naar Opdorp af te zakken. Akkoord, het is miezerig weer met veel wind, maar weinig stikstof in de lucht. Klaar voor het verder zetten van onze rit met de eerste hoogtemeters.
Als ik zo rond me kijk moet ik toch even op mijn wezen tikken, om te beseffen dat ik echt wel bij de Snelvoeters rijd. Want met al die nieuwe leden en dan nog met de helm op, zijn er gelukkig toch enkele herkenbaar.

Na km 40, krijgen we onze eerste heuvels voorgeschoteld, de eerste test voor onze klimmersbenen, behalve voor de Vingerhoets. Terug van hoogtestage op Calpese bodem en fit genoeg om vrouwlief Els her en der een duwtje te geven.

Via Moorsel richting het keerpunt te Meldert. Dan wat later verschijnen de bewuste kasseistroken van de Putberg. Een derde van het Peloton opteert toch voor de Leftside Offroad kant of zoals piloot Willy het op volkse manier noemt: het geitepaadje.

Het met gezegd worden, wat een kasseistroken vandaag! We vlammen nu de Koereit af, het peloton wordt uit elkaar gereten. We komen nog enkele pittige klimmetjes tegen en het ‘Rode Stiksel‘ hierbij is niet doeltreffend, telkens wordt de groep in 2 gebroken…

Op Strava kom je ook verschillende segmenten tegen, diegene zeker noemenswaardig is vandaag : Bami Pang Pang ��! En dat er wat afgeschoten wordt vandaag, de poort achteraan staat wagenwijd open. Doch “samen uit, samen thuis” is het motto en er wordt ten gepaste tijde getemporiseerd.

Via Opdorp en Buggenhout, verder door naar Oppuurs. We ruiken onze stal, gelukkig is er een stikstof akkoord, onze toekomst is verzekerd.

Nu in ons clublokaal tijd voor de recupererende chocomelkjes: voor de ECHTE onder ons! De goei grote pinten voor de ECHTE MANNEN onder ons!
En voor de ECHTE MANNEN MET BALLEN: Soep !! (of is het ballen met soep?)

A large group of people eating at a restaurant

Description automatically generated with medium confidence

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters