2024-Rit 1-Openingsrit Meise

Door Eric Seghers

Er zat een heel peloton met hun verzorgsters, daar in het Vrededael te Kalfort.
17 November 2023 was het, het was een mooi gezelschap bij elkaar. De sfeer zat goed en dan nog met lekker eten en drank erbij, de avond kon niet meer stuk.
Gedurende de avond werden er nog tal van Snelvoeters in de bloemetjes gezet. Ze hadden misschien beter de wederhelften allemaal in de bloemetjes gezet? Voor de momenten dat we niet op hun zaten, maar weeral op die verdomde fiets. Dat is misschien de reden dat er koppelvorming is in onze club?
Na die avond werd het alleen maar natter, buiten. Slecht voor de wintertraining. In de maanden November en December waren de banen overgoten met water, man wat een slecht weer was het.
Na Nieuwjaar werd het toch al wat beter, alhoewel de nattigheid niet echt verdween. Maar toch, zonder namen te noemen werden er de eerste 2 maanden van het jaar al wat kilometers afgemaald.
De twee koppels in onze club spanden de kroon met respectievelijk 4220 en 4560 Km. En ik ga hier geen namen bekend maken. Anders zou er misschien wel is een vuurtje geblust moeten worden in Calpé.
En of de tijd vliegt, zoals vele onder ons op de fiets. Daar stonden we al terug te wachten, op de parking te Kalfort. Met 33 man, te blinken in onze nieuwe outfit. Het bestuur had deze week nog een spoedvergadering bijeen gelegd. Thema: een aangepaste snelheid voor de eerste 30 minuten: Max 32. En weg waren we, een deja-vu. Want het waren dezelfde koptrekkers van weleer, 2023. En nee, ik weiger om hun naam te noemen deze keer. We moeten ook anderen eens de kans gunnen om het verslag te halen. Sorry, Jos en Jelle!!
Niet veel later aan het rond punt te Liezele, zag ik er enkele plaatselijke rondjes maken rond die rotonde. Volgens mij is onze voorzitter daar nu nog aan het rondbollen. Aan het eerste vals plat in Wolvertem wilden we toch onze nieuwe pakjes tonen aan de wereld en aan die grote andere groep die we voorbij reden. Blinken zenne, met die strepen, De Chille werd klaarblijkelijk niet gespot, raar?

Daarna was het de klim richting Meise. Maar voor de klim smeet ons nieuw of hernieuwd lid Bart zijn drinkbus weg, wat was zijn plan? Voorbij het voormalige atelier van Mercxk begon het echte werk dan. Maar waar was onze Merckx trouwens vandaag? Met het derde jaargang van de WAR Ukraine-Russia, is hun buskruit bijna op, maar hier zit er bij sommige nog veel kruit in hun kuiten. Daar ging een select groepje, de vaart vooruit! Nadien, tijdens de afzink naast de A12, kwam datzelfde gevoel weer naar boven. Ik reed precies heel de tijd in het verkeerde clubje. Maar niets was minder waar, het was onze nieuwe outfit dat me in verwarring bracht. Ik moest de nieuwe kledij nog gewoon worden. En ja, er zijn nog lelijkere pakjes in omloop, zie maar naar die van Trek-Lidl.
Dit jaar moeten we ons geen zorgen meer maken als we onderweg elektronische pech hebben, want ons nieuw lid, Geert Muyshondt lost dat dan wel op. De rest van het traject werd er iets sneller gereden, waardoor we ons gemiddelde toch nog konden opkrikken naar 31. Ik moet bekennen, ik zat goed vandaag. Of was het gewoon omdat de eerste rit nog aan een rustig tempo afgehandeld werd?
Nog 69 ritten te gaan, tot einde seizoen 2025. En dat hopelijk met onze nieuwe sponsor ‘Cyclingcalpe.eu’. En daar kan wel is de titel in verscholen zitten van mijn aankomende boek. Met dit reclamespotje trekken ze richting Coolhem café? Schol en tot volgende week.

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters