Rit 17 Velle Terneuzen

15 deelnemers voor deze 142 km lange rit doorheen de belgische en nederlandse polders. Bij afwezigheid van piloot Guido die met andere Snelvoeters en bevriende fietsers richting Ardeche was uitgeweken, nam Chris de rol over. 

Volgens de website (met up-to-date kalendergegevens) was het vertrek om 07.30 in tegenstelling tot het boekje waar 07.15 stond. En een drietal had blijkbaar het boekje geraadpleegd en was een kwartiertje te vroeg. Maar beter te vroeg dan te laat. 

De rit ging net als vorig jaar via het waasland naar het verdronken land van saeftinge en dan westwaarts richting Terneuzen. Na vorige week was er aan alle leden gevraagd om meer met groepsbesef te rijden en kijk, alhoewel er bij wijlen goed werd doorgefietst, werd er door de koprijders toch veel meer omgekeken en rekening gehouden met de groep. Houden zo. 

In Terneuzen is het altijd uitkijken omdat fietsers worden gescheiden van auto’s. Doch de Patte bracht het er voortreffelijk van af. We zochten hetzelfde terrasje op als verleden jaar. Toen was het een echte beachbar met strandzand versierd. Van dat zand was nu geen sprake maar daarom was het niet minder aangenaam. 

De terugweg was net als de heenrit eerst meewind schuin achteraan en dan tegenwind. Die wind zorgde voor veel afwisseling van de kopdoenders zodat  bijna iedereen wel eens een beurt nam. 

Zonder ongelukken en voldaan van de stevige rit kwamen we iets na 12.30 toe aan cafe Coolhem waar een welverdiende pint op ons wachtte. 

Volgende week terug een lange rit, dit keer zuidwaarts naar Beauvechain met vertrek om 07.30. 

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters