Rit 33 Avalon

Slechts vier moedige snelvoeters aan de start die niet waren afgeschrikt door de nattigheid en wind voorspellende weerberichten van daags tevoren. Willy Meersmans, Hans Moons, Jos Scheers, en Chris Verheyden zijn zelfs vertrokken met droog weer en Gie in de volgwagen. Net na het vertrek sloten ook 3 MTBers aan die het wel zagen zitten op de weg maar niet in hun normaal geplande MTB rit van Zemst die ook de al te vettige wegen van De Schorre in Boom aandeed: Bart De Hertog, Erwin De Clerck en Michel van Puurcycling.

Michel was zijn regenvestje vergeten en keerde al snel huiswaarts.

De droogte van het vertrek werd snel ingeruild door de aangekondigde regen. Felle tegenwind richting Kobbegem en Sint-Martens Bodegem teisterde de groep, maar stevig kopwerk van Jos en Hans af en toe afgelost door ook Chris – net terug van verlof – en de MTBers Bart en Erwin bracht ons op het keerpunt in Schepdaal.

De rug – en zijwinden waren welkom na anderhalf uur beukwerk. Daarbij was het opgehouden met regenen en gingen de regenvestjes zelfs uit.

Café het wit paard in Kobbegem was een welkome stop waar de verbruikte calorieën werden aangevuld. Bij Willy marcheerde het vandaag blijkbaar niet zo goed, en Willy een beetje radeloos: “De dokter zegt nochtans dat alles okay is. ”

Normaal is dit een rustig en deftig café maar hoorden we daar plots niet iemand roepen: “Mijne zot zit bijna bloot”, wat toch enige hilariteit losweekte bij de snelvoeters. Gelukkig ging het toch maar om een kaartspel.

Daarna ging de rit verder over ondertussen droge wegen en overwegend lekkere meewind. Dus al bij al nog een best doenbare rit met “slechts” een uurtje nattigheid.

De rit werd afgesloten met nog een gezellige drink met knabbel en babbel in café Coolhem waar zoals gewoonlijk allerlei onderwerpen werden aangesneden zoals o.a. over grote en kleine plateaus op MTBs wat weer leidde tot bierplateaus en verder nog andere tot de verbeelding sprekende plateaus waarover we hier beter niet uitweiden.

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters