Rit 35 Waasmunster

21 vertrekkers waarvan 19 snelvoeters en 2 gasten. 1 van die gasten was de broer van Sandra die dit seizoen nog enkele keren is meegereden en net zoals zijn zus goed met de fiets uit de voeten kan en ook een pint gaat meedrinken achteraf. 

Piloot was Tony die de rit piekfijn verkend had.

Aan de brug van Temse stond een onnodig, ongedurige Frank VDV ons op te wachten. Officieel is het vertrek in Kalfort en tussen Kalfort en Temse kan er immers van alles gebeuren. 

Alhoewel Waasmunster in het platte landsgedeelte gelegen is, is de rit pittig gemaakt door het talloze keren kruisen van de E17 via de vele viaducten tussen de Velle en Waasmunster. Alhoewel het bij vele deelnemers volgens eigen zeggen reeds 3 weken geleden was dat ze nog op de fiets hadden gezeten, was daar toch weinig van merkbaar. Een daarvan was Mark Brijs. Wij houden ons hart al vast wanneer hij 4 weken fietsloos is. Ik merkte alleszins geen verschil. Iemand die wel bijna dagelijks op de fiets zit naar het werk is Hans Moons en die laat zich ook bij deze rit niet onopgemerkt in koppositie. 

Eerst meewind richting Waasland, daarna vooral zijwind en viaducten tot in Waasmunster. Halte was er in het chalet in de dorpswijk dat tradioneel gevuld is met noeste kaarters. Na de pauze ging het met tegenwind terug richting de Zaat in Temse en de benedendijk in de Weert. 

Volgende week de voorlaatste rit – de kastanjerit. Tijd en vertrek blijft hetzelfde: 08.30 op parking Coolhem. 

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters