2021 Rit Peulis

In totaal 25 vertrekkers voor een rit van 93 km. Zonder volgwagen want Patrick was op conge en geen vervangers beschikbaar.

Een felle, hardnekkige en koud mist (5 graden) bleef van bij de start verscheidene uren hangen wat het nodige risico meebracht qua zien en gezien worden. Gelukkig was er Erwin met zijn MTB en de enige uitgerust met een koplamp. De man bij uitstek dus om vooraan in het peleton post te vatten. Chris hing zich met achterlicht achteraan.

In Mechelen – Muizen konden we na jaren omweg terug via het vertrouwde parcours langs de vaart tot de Lotelingenstraat en aan de Leuvense steenweg over de stationsberg brug. Richting Rijmenam hadden de koplopers om de 1 of andere reden de geplande afslag gemist, maar dankzij herrouting van de GPS-systemen kwamen we dan weer op het originele parcours.

Onderweg lekke band bij Andy: soort metalen pin die er niet makkelijk uit te krijgen was.

Tradioneel deden we in Keerbergen ons rondje rondom het meer. Vroeger een pleisterplaats voor coureurs en andere hardrijders, nu blijkbaar wordt hier fietsopleiding aan jongeren gegeven.

Peulis is de klassieke plijsterplaats alhoewel we met deze rit ook al iets verder in OLV Waver gestopt zijn. Enkelen hadden al voorgesteld om door te rijden wegens het joude weer, maar daar Andy terug bandenproblemen had, werd er toch beslist te stoppen. Misschien toch geen slecht idee want in het cafe was het toch lekker warm.

Na de stop was het even schrikken in de Groenstraat richting OLV Waver ter hoogte van de Hoogstraat. Een auto was ons in de bocht naar rechts op het linker baanvak voorbijgestoken gevolgd door een Hello Fresh camionette zonder zicht op tegenliggers. Waanzinnige maneuvers. Die eerste wagen redde het net maar met de Hello Fresh werd het Hello Crash. Gelukkig kon de tegenligster zich al stoppend nog naar rechts smijten of het was een kop-op-kop. En gelukkig bleef het beperkt tot blikschade. Wij kwamen er met de schrik van af want voor hetzelfde geld had die Hello Fresh naar rechts uitgeweken in ons peloton en dan waren de gevolgen niet te overzien.

Ondertussen was ter hoogte van Duffel en Boom de zon toch beginnen doorbreken.

Wegenwerken zijn er tegenwoordig alom en zo ook op de Moerplas in Ruisbroek. Dan maar een alternatieve route via ooievaarsnet, Pullaar en N16. En content dat we zonder kleerscheuren zijn thuisgekomen.

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters