2022 Rit Schoonaarde

Auteur: Erik Seghers

Nu de koude ons nog even in de ban houdt, mogen we onze Roebels nog even achter houden, schoon!

Al jaren spreekt men over ‘propere’ energie voor een betere en mooiere Aarde! Dat gaat uiteindelijk een Schoonaarde opleveren, ineens ook onze vijfde rit.

Maar wat als het gas opgeraakt? Dan zullen we met z’n allen een paar tandjes kleiner moet schakelen. Minder energie verbruiken, dat is ook de reden dat  we vandaag met 15 renners vertrekken en niet alleen. In heel de media klinkt steeds, we moeten zuinig zijn met onze energie. 

Bij een barre -3 graden maar wel met lentezon vertrekken we richting Hamme, waar straks de Ronderenners voorbij razen, aan waarschijnlijk hogere snelheden dan wij. Jos en Ivan op kop, door hun krachten zal de rest zich op energy modus kunnen mee laten drijven. En om ons wat op te warmen kruipen we allemaal wat dichter in elkaars wiel.

Na een uurtje komen dan onze 2 nieuwe aanwinsten op kop, Dave en Davy, the blues brothers – helemaal in zwart pak en donkere bril, maar hoed geruild voor helm. Dat zien me er echte Ronderenners uit, pure power, misschien wel onze nieuwe energievreters om kop te trekken in de toekomst? Na wat straffe verhalen uit Mosul, trouwens puur respect Jan, gaan we onder de toren iets drinken en bijpraten.

Billie de hond was er ook !

Na de rustige break verder langs Herdersem waar we enkele stevige klimmetjes meepakken. Terug naar onze thuishaven.

Oh Dessa men zijn we veel sterker. 

Volgens mij zijn er wel wat gasten die met hybride modellen rondrijden en tijdens het eerste deel wat extra energie hebben opgespaard. Alle remmen gaan los en we denderen door aan een hoog tempo. De gespaarde energie komt vrij.

We stellen vast dat onze afwezigen, waaronder ook onze saloncoureurs, ongelijk hadden.

Wat een zalig gevoel uiteindelijk, de Lentezon.

Keep the Energy Modus Low, and till next week ( or 2 ).

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters