2023-Rit-Berendries

door Erik Seghers

” Ik heb 3 borstharen op mijn borst, ik ben een beer ! “
Een Teddybeer, knuffelbeer of een Grizzlybeer? Nee, 24 Bruine beren op het plein. Een Dries is een plein, dus met de beren op naar den Berendries.
Met hun gebruinde benen trappen ze hun carbonnen rossen op gang.

Het is de derde rit op rij met ongeveer 600 hoogtemeters. Zalige ritten, enkel den Berendries is er teveel aan 😊 . Het tempo is direct hoog, hoger, hoogst. De Jelle heeft zijn vakantie goed verteerd, hij heeft veel gereden in Normandië zegt hij, maar zijn fiets had hij niet mee. Ook Jos Dave en Tom zijn als koptrekkers in het eerste gedeelte in topvorm.

In Sint-Lievens-Houtem passeren we het marktplein met de mooie overkoepeling. Via Velzeke rijden we dan richting den Dries. Berendries in cijfers : 1,1 km lang aan een gemiddelde stijgingspercentage van 7 %, het blijft afzien voor de meesten onder ons. De Vingerhoets, onze parcoursbouwer van vandaag, is als eerste boven aan de top. Blijkbaar was dit ook 1 van de lievelingshellingen van Marc Sergeant die hier in zijn periode recordtijden heeft laten optekenen.

In Sint-Lievens-Esse zien we een dame in koerspakje op een bankje zitten, dus hier is onze stop. We nestelen ons in de lounge neer met een vlotte leuke bediening erbij.

We krijgen ook wat familiefoto’s voorgeschoteld van Michèle haar 2 dochters en zoon. Alhoewel er verschijnt telkens een Labradoodle in het beeld.
Of ze trekken allemaal op elkaar met datzelfde blonde krullenhaar ? 😊

Die truuk met de foto doet zelfs een Adam Yates in de Ronde.

We vertrekken terug , richting Aalst, om onze 50 laatste km’s af te haspelen.
In Baardegem worden alle registers open getrokken. Beetje meewind helpt daarbij. Marc B en Dave tasten hun grenzen af. Mannen met baarden moeten ze gedacht hebben in Baardegem. Het blijft vlot gaan en achteraan is het alle hens aan dek. Maar op de Heirbaan richting Steenhuffel, na het passeren van de vluchtheuvels komen de beren echt los. Alsof ze hun prooi geroken hebben, nemen ze de vlucht vooruit, tegen de 60 per uur. Om duimen en vingers af te lekken, nietwaar schoolmeester? 😊
Niets is minder waar, het geschreeuw en het commando komt uit de volgwagen:
‘Tandje bij, iedereen is mee, op een waaier trekken verdomme! Gas er op, iedereen is mee. ’ Onze ploegleider Dieter doet dat goed!

De Snelvoeters hebben vandaag hun naam eer aangedaan, het ging snel en iedereen kon mee, zelfs op het einde nog wat opgejut door ons Els.
Daarna ging het richting Sparta lokaal waar den Benny ons opwachtte. Die had er net 2 lange dagen atletiekmeeting opzitten. En ouderdomsdeken Benny hoeven we niet meer te vertellen waar die zijn prioriteiten moet leggen.

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters