2023 Rit Hulst

door Erik Seghers

Paasweekend, dan denk je, de Haas en de ‘ Paas ‘ zullen er staan, maar niets is minder waar : 25 man paraat !

We gaan de eieren vandaag halen in Holland! Het beloofd een mooie tocht te worden met 1 BFT Oostenwind, tijd voor waaiers ? Het tempo zit er goed in maar niet ver van de start, heeft er ene pech. Tja op zwift heb je zoiets niet voor. Onze mechanieker van dienst helpt den Eddy M. met veel plezier verder.

Via Meerdonk rijden we dan de grens over. Hier geen stakingspiketten van Delhaize of Jumbo. Ik weet niet dat er in Nederland een record aantal alleenstaanden zijn zoals bij ons, maar 1 ding is zeker : Pornhub zal hier ook wel bovenaan de lijstjes prijken.

Voor we halt houden, lijkt er wel een omsingelingsoefening aan de gang te zijn, niet van Taiwan maar van de Erwtenweg te Grauw. Verderop sloeg de kop iets te voorbarig naar links – gelukkig voor hen – een parallelstraat in van de Graauwsedijk. Dan verder even de plaatselijke ronde afhaspelen en terug naar Hulst centrum. Traditioneel belanden we op de markt op het terras van het Raedthuys. Daar één en al verwondering, niet voor de paashaas maar voor de plaatselijke Schone in het zwart die ons vlot bedient.

Na de nodige energie inname, tijd voor het tegenoffensief, terug naar Belgenland. En dat het snel gaat, het mag gezegd worden. Er wordt vandaag wel wat afgeroepen, trager, trager … maar we noemen nu eenmaal niet de Traagvoeters, toch?

Je merkt het in ons peloton, enkel de kasseien en de valpartijen ontbreken, maar de gedrevenheid is er. Dus voor ons geen Parijs – Roubaix toestanden.

We hebben vandaag misschien wat chance gehad met gevaarlijke momenten, maar gelukkig geen Malchance. Waarschijnlijk was het voor velen onder ons de langste rit zover dit jaar, 115 km.

Het was pittig, en het kwam niet door de mosterd. En blijkbaar was Frank dan ook nog ‘ schijtes ‘ in het clublokaal.

Tot het volgende monument.

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters