5 mei – Melsele

Door Eddy Daems

Klokslag 8 uur – en ge kunt er uw klok gelijk op zetten – hoorden we de vertrouwde stem van Jos S: ‘Ja mannen, we vertrekken, hé!’ Het moet gezegd: Moest die kerel bij den NMBS gewerkt hebben, die zouden ze direct afgedankt hebben… Zo stipt!
Met 26 – waarvan Guy M traditiegetrouw als laatste aansloot – vatten we op deze mistige zondagochtend de rit aan naar het Waasland.

Tijdens de eerste kilometers toch eerst even gepolst bij een bij BASF werkende Snelvoeter of hij gisteren niet ‘onder zijn voeten’ had gekregen van zijn vrouwtje. ‘Gelukkig niet!’, antwoordde deze gelukzak. Wat was er gebeurd: Tijdens een etentje de dag voordien had ik hem gefeliciteerd met de aankoop van zijn nieuwe, dure racefiets, waarop zijn vrouwtje verrast reageerde met: ‘Ah, hebde gij ne nieuwe vélo gekocht?’ Ik gooide de ongelukkige meteen een reddingsboei toe met de woorden: ‘Dan moogde gij ook een nief kleedje kopen!’, waarop het gesprek meteen ontmijnd was.

Onderweg plots opschudding toen een kudde schapen onze wegen kruiste. Het deed me denken aan onze voorzitter (lees: herder) die vandaag een hele hap van de rit aan kop sleurde, krampachtig trachtend zijn kudde schapen (ons dus) in toom te houden. Vorige week (Gaasbeek) indachtig moest het tempo wat getemperd worden, moet Chris V gedacht hebben.
Rond km 50 kregen enkele oudere Snelvoeters toch wat last aan hun waterleiding, wat hen noopte tot een pisstop in de Waaslandse velden. Ook Michèle zocht een plekje op om haar ding te doen, tot een toevallige passant haar toch opmerkte en haar droogweg meedeelde: ‘Schone fiets dat gij hebt!’

In Sint-Gillis-Waas parkeerden we onze peperdure vehikels aan palen en muurtjes om in het vernieuwd etablissement de nodige vitamientjes op te doen.
Aan Patje D, die de drankjes opnam, werd gevraagd of hij tevreden was met zijn nieuwe flexijob, waarop deze laatste: ‘Ja, dat wel, maar ik mag overal maar enen dag blijven!’

Zelden zoveel mensen ons zo kamerbreed zien toelachen als vandaag… En wees gerust: Er komen nog een massa verkiezingsaffiches bij de volgende weken!

Wat op onze website vermeld staat als een vlakke rit werd uiteindelijk toch een rit met hindernissen, want zelden werd het woord ‘put’ zo vaak geroepen als vandaag. Het woord ‘krater’ was af en toe beter op zijn plaats geweest. De Waaslandse politiekers hebben nog werk tegen oktober (nog even puttenvullers voor zakkenvullers).

Klokslag 12 uur draaiden we ‘Achter d’hovenen’ (Kloosterbunder) in om ons te placeren op het zonnige terras van ’t Coolhem. Marc B had speciaal voor ons zijn rit aangepast om het ganse terras te kunnen reserveren, waarvoor dank! Tom V had nog alle moeite om zijn Els ervan te overtuigen er nog eentje te drinken om de voorbije rit te evalueren en hij kreeg het verdorie nog gedaan ook in ruil voor?
Van Kurt K moest ik nog even de onverwachte actie van Dieter DW vermelden die de laatste 500 meter nog snel even de kop nam, hiermee zijn uitstekende vorm etalerend.

In de toiletten van ’t Coolhem vertrouwde Hans VH mij nog toe dat ons gemiddelde aantal platte tubes met deze rit gezakt was onder de de één per rit, waarop ik hem toesmeet: ‘Al goed dan dat we vorige week twee keer zijn platgevallen of ons gemiddelde was nog verder gezakt’.

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters