8ste rit Bodegem

Eigenlijk zouden we deze rit moeten hernoemen, want sinds we dit jaar de rit buiten organisatie rijden, is Sint-Martens-Bodegem niet meer dan een passeerdorp. Beter zou zijn Edingen of op zijn minst Bodegem-Edingen.

In ieder geval was het zondag schitterend weer. Volle bak zon en bij de 23 vertrekkers toch al een aantal korte broeken. Bij afwezigheid van Willy VD trokken Jos en Chris de boel rustig op gang richting Asse en Bodegem voor de eerste langere rit. Bij enkelen zat er nog wat melkzuur in de weg als gevolg van de Brabantse Pijl die ze daags tevoren hadden gereden. Buiten Tom en Willy, ook Tim. Die pikte aan na 35 km bij de Ninoofsesteenweg. “Waar is Tim ?” hadden sommigen zich al afgevraagd dit seizoen. Wel hier was ie dan.

Het Pajottenland toonde zich van zijn mooiste kant: licht beklimbare
hellingen en zonovergoten vergezichten: Vlaanderen op zijn mooist en een paradijs voor wielertoeristen. Nadat we in een wijde boog rond Edingen waren gefietst, werd er na 87 km halt gehouden in Cafe Terlindenhof niet ver van Heikruis. Tijd om de mens inwendig te versterken en even te genieten op het prachtige terras van deze charmante herberg.

Met nog 2 kuitenbijters voor de boeg – Steenstraat in Schepdaal en Vrijthout in Asse – werd de thuistocht aangevat. Gelukkig kon zo de drukke steenweg op Asse omzeild worden. Dat sommigen nog kruit in de benen hadden werd duidelijk toen we onze heimat naderden en de teller toch een paar keer over de 40 ging.

Ondanks het vroege vertrek en de langere afstand waren enkele twijfelaars toch uiterst tevreden dat ze hadden deelgenomen. De Bodegem rit is zonder twijfel een pareltje.

Volgende week een vlakke polderrit richting Melsele en St-Gillis-Waas. Vertrek om 08.00 voor 105 km.

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters