Rit 18 Waterloo

Volgens de kalender stond de rit Beauvechain op het programma. Doch bij verkenning door piloten Wim en Tony was gebleken dat er veel omleidingen en extra kilometers zouden nodig zijn wegens wegwerkzaamheden op het parcours. Daarom werd geopteerd voor een rit naar Waterloo die we met Puurcycling ook al enkele keren hadden meegereden en ook ongeveer 130 km lang.

Bij het vertrek hebben we 1 minuut herdenkingsstilte gehouden voor Hector die dinsdag laatstleden van ons is heengegaan. Zaterdag was de uitvaartplechtigheid geweest waarop alle snelvoeters, die niet om redenen verstek moesten geven, aanwezig waren. Een aangrijpend gebeuren, vooral de getuigenissen van gezin, familie en vrienden. En bij het aanschuiven voor een laatste persoonlijk eerbetoon, merkten we vooraan zijn Pinarello die eenzaam terzijde van Hector’s kist stond, gedrapeerd met zijn truitje van de Snelvoeters. Het deed ons wat.

Deze rit willen we dan ook opdragen aan Hector. Onder een stralende zon en aangename zomertemperaturen namen Wim en Jos de groep op sleeptouw richting Mollem aan een aangenaam tempo.

Via Kobbegem en Vlezenbeek ging het richting Sint-Pietersleeuw. Het leuke aan de rit is dat we rustieke wegen volgden waar we zelden of nooit komen. Dan ging het richting Lot en laveerden we tussen Beerselberg en bruine put naar Dworp en zo verder naar Waterloo.

Daar merkten we veel volk, niet alleen aan het monument met de leeuw maar ook langszij op weg naar de velden waar ooit slag werd geleverd tussen de troepen van Napoleon en Wellington. Blijkbaar werd er vandaag een re-enactment gespeeld. Voor dit spektakel moesten we passen, maar een kiek met als achtergrond het monument mocht niet ontbreken.

Gelegenheidsfotograaf was top MTBer en gastrijder Erwin Declerck, lekker meedravend op zijn MTB machien met modderbanden. Voor hem geen probleem. Terwijl de groep poseerde gaf iemand hem nog de onnodige raad: “Ziet dat de Leeuw er ook op staat! “ Waarop Erwin gevat riposteerde: “Ik zie niet anders dan Leeuwen! “ En Willy M terug: “Gij moogt nog meerijden!“

Na deze leuke noot en enkele foto’s rijker zetten we koers naar het café waar we onze stop zouden houden. Doch café na café was gesloten en het duurde tot in Maleizen waar we eindelijk – na bijna 80 km en na monstering of café “Aux quatre bras” wel groot genoeg zou zijn voor 24 gasten – onze dorst konden lessen.

Na de stop passeerden we de lussen van Overijse centrum en kwamen we terug op bekend terrein. Met stevige tred – meewind en bergaf – en een lange beurt van Frank keerden we huiswaarts. Al bij al was het een zeer aangename rit aan comfortabel tempo en op een veilige manier afgelegd.

Volgende week gaat het terug richting west van Brussel met als doel de Alsemberg. Vertrek om 07h30 aan parking Coolhem.

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters