Rit 37 – Afsluiting STAD

De overstap van zomer en winteruur had blijkbaar niemand verrast. Integendeel, sommigen leefden nog op zomertijd en waren zelfs vroeg aan de start. 

Het parcours is in se vrij simpel en verloopt ruwweg als volgt: langs de rechteroever van de Schelde naar Antwerpen en langs de linkeroever terug.

Met een twintigtal deelnemers ging het eerst richting Boom en bosstraat. Normaal is dit de gelegenheid voor een spurtje bergop doch vandaag hadden er blijkbaar niet veel zin in. Na kruising van de A12 in Reet ging het noordwaarts waar we de Umicor fabrieken passeerden in Hoboken. In Antwerpen-Zuid profiteerden we van een nieuwe aansluiting met brede fietspaden naar de scheldekaaien. Via de traditionele Sint-Anna voetgangerstunnel bereikten we de andere kant van de Schelde. Er is keuze tussen roltrap of lift, maar blijkbaar zijn beiden ongeveer even snel. 

Net uit de lift op linkeroever kwamen we de mannen van Willaert-Van Boom tegen die de rit blijkbaar in omgekeerde richting aflegden.

Van linkeroever richting Burcht stond er een strakke tegenwind, een stuk dat zich elk jaar leent voor meerdere, onvervalste, spetterende aanvallen. Deze bleven deze keer lang uit. Maar iets voor Burcht dacht de immer aanvalslustige heten Erik dat zijn moment gekomen was, doch zijn aanzet was te zwak en hij kon geen afstand nemen van de groep. Toch was zijn initiatief niet tevergeefs want het vuur was aan de lont en enkele anderen namen direct over wat de snelheid plots met wel 10 per uur de hoogte in joeg. Doch iedereen is einde seizoen zo goed getraind en in form dat niemand in de problemen kwam.

Pauze was er in café Beiaard. In de gesprekken komen zo af en toe toch wijze woorden naar boven. Zo sprak Thierry: “In een toeristenclub komt het er niet op aan om anderen pijn te doen, maar eerder jezelf”. Om eens over na te denken. 

De rit ging verder over de Waaslandse kouters, de Temsebrug en rechtsaf naar de oevers van de Oude Schelde in de Weert. Kopwerk van weer een sterke Marc B en een verdienstelijke Patje D. De gebroeders Tierens rondden de rit af vanaf Branst tot Kalfort.  

Traditioneel zorgde uitbaatster Cindy voor een afsluitingsmaal verzorgd door de Sander met lekker gebraad en kroketjes. 

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters