13de rit Dijkentocht

Was het het latere vertrekuur – vanwege de verkiezingen, het goede weer of een intervakantieperiode, in ieder geval meer dan 30 deelnemers aan deze rit waaronder ook Kristof voor de eerste keer dit jaar. 

Dat iedereen goed in form zit blijkt uit het feit dat de vaart er goed in zat van bij het begin. Willy VD en Jos trokken de boel op gang maar richting Duffel kwam sneltrein Mark B op kop en dan sloegen de wijzers al snel uit naar 40. 

De heenrit volgde het klassieke parcours tot Bevel/Heikant. Daar werd door inkorting van de rit teruggedraaid richting netekanaal. Piloot Chris zat al heel de rit geplaagd met een slechtfunctionerende Garmin die er maar niet in slaagde om de uitgetekende rit foutloos op te laden waardoor er geen kaartdetails of richtingenaanwijzingen beschikbaar waren. Dat er dan een foute pilotage inzat was te verwachten. Dat gebeurde iets voor het netekanaal met als gevolg verkeerde afrit, trappen op en af en dan bij het optrekken volledige verbrokkeling. 

Blijkbaar gaan sommigen keihard te keer eens ze op een dijk komen en dat is op een zondagmorgen niet echt aangewezen wegens de vele andere bezoekers: dijken en een grote groep snelvoeters zijn geen veilige combinatie – ook al is het maar een beperkt stuk – waarvoor excuses van de piloot. 

In Duffel werd dan maar gekozen voor Waarloos wat ons na een rit van 83 km veilig en wel terug thuisbracht. 


Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters