Rit 15: Gueuze & Lambic (Sint-Pieters Leeuw)

Gueuze & Lambic is een rit die vroeger door een lokale vereniging georganiseerd werd en waaraan we als Snelvoeters – wegens de schoonheid van de rit – jaarlijks hebben deelgenomen. Enkele jaren geleden is die vereniging tot veler spijt ermee gestopt. Bij de Snelvoeters is die rit traditie gebleven zijn we die ook op eigen initiatief blijven rijden.

En elk jaar zijn er enkelen die er niet genoeg van kunnen krijgen en die aan die 100 mooie kilometers met vertrek en aankomst in Sint-Pieters-Leeuw nog een aanloop en zelfs een verlengstuk breien naar/van het thuisfront. Met 5 waren ze, de “die-hards” die de verplaatsing naar Sint-Pieters Leeuw gefietst hebben.

Bij een zalige temperatuur van 17°C werd om 6:30 aan Liezele kerk vertrokken met het oog om tegen 8:00 in SInt-Pieters-Leeuw bij de 11 anderen aan te sluiten. Wegens wegenwerken hebben die 5 onderweg ongewild de sterkte van hun materiaal nog kunnen testen. Geen pannes, dat bleek dus dik in orde te zijn.

Iets na achten – Leonneke was even zoek en we kregen even een déjà vu van een start in Velle-Terneuzen – trok de groep zich op gang om deze prachtige heuvelrit af te haspelen.

Met Tim, die de omgeving kent als zijn broekzak, hadden we de perfecte piloot die heel de rit op kop heeft gereden, nota bene daags na een volledige Waalse Pijl, en die het tempo goed onder controle heeft kunnen houden.

Dit dachten we van kleine Erik ook, maar toen was er die ene put in de afzink van de bosberg die er andere jaren waarschijnlijk nog niet was 😉 waar hij lek in reed.

Op het zalige terras bovenop de Bosberg hadden we net daarvoor onze korte break en konden we onze drinkbussen opnieuw bijvullen wat geen onnodige luxe bleek bij de zwoele temperaturen van om en bij de 30°C.

Na aankomst aan de kerk van Sint-Pieters Leeuw besloten de meeste deelnemers een cafe op te zoeken voor de traditionele degustatie van Gueuze, Lambic en andere streekbieren. Dit verleidde ook 2 van de 5 vertrekkers uit Liezele waarmee hun groepje tot 3 gereduceerd werd. De zwakkeren moeten eruit zeker – dixit Patje – die om 14:00 de aankomst in Bornem bereikte. Met 199,6 km op de teller, helemaal Nutella, waardoor hij de fut niet meer kon opbrengen voor die laatste 400m voor een dubbele dodentocht. Toch een puike prestatie van Patje, Nico en Stijn!

Bedankt Patte om mee de rit te begeleiden met de volgwagen.

Volgende week “Jan Bogaert-classic” vertrek om 07.30 op parking Coolhem.

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters