2021 Rit Axel

19 aanwezigen in vakantietijd is niet slecht. De rit naar Axel met stop in Emmadorp is een polderrit. Dat betekent dat op de rustige en uitgestrekte trajecten vlot en veilig tempo kan gereden worden. Het is iets wat piloot Marc B op het lijf geschreven is en dan weet men ook waar men zich kan aan verwachten. Hij was dan ook de eerste El Tractor die zomaar dikke 40 km voor zijn rekening nam, grotendeel bijgestaan door een moedige hulptractor Hans M.

Jos VB was net terug uit verlof en had met deze polderrit ook de figuurlijke bui al zien hangen. Toch liet hij zich niet kennen en reed (uiterlijk) vlot mee in het pak.

Ondanks dubieuze weersvoorspellingen was het prima fietsweer: niet te warm, niet te fris.

Piloot Marc B. had zijn tocht goed verkend en ook mooi plaats gereserveerd achteraan in het rustieke café in Emmadorp, het café waar de vogeltjes binnenin een nest hebben en door een kleine opening in het venster vrolijk binnen en buiten vliegen.

Op de terugweg kwam een andere El Tractor op kop: Rene G, net terug van vakantie/stage in de Alpen, toonde even aan iedereen hoe goed de vorm wel was. Anderen willen natuurlijk ook blinken als een El Tractor en zo is Hans T. elke rit een vaste waarde.

Daar onze ritten geen competitie zijn, laten we normaal de snelheden achterwege in de verslagen. Hier willen we dan toch 1 keer een uitzondering maken want een gemiddelde van 34,5 is toch wel het vermelden waard :-).

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters