2021 – Rit Florival

door Patje Daems

Vandaag, 1 augustus, staat clubrit “Florival” op de planning. 18 moedigen waren present om de (weeral) aangekondigde regenbuien te trotseren.
Onder deze 18 was opnieuw Andy Roskam die ondertussen een vaste waarde is geworden en tijdens de rit ook zijn mekaniekerskills kon voorleggen bij de lekke band van Eddy Daems.
Ditmaal was het zonder onze begeleider Patte met zijn trouwe volgwagen. Hij wou een weekje genieten van een welverdiende break in de talloze strandbars aan onze Belgische kust. Of hij daar nog zal mogen terugkomen zullen we volgende week van hemzelf wel kunnen vernemen.
De rit zelf nu. Deze werd 2’ na half 8 (even een onoplettendheid van Joske) in gang getrokken door ons vast startkoppel Hans Tierens & Jos Scheers. Met een gezapige snelheid van 33 gemiddeld trokken we richting luchthaven Melsbroek-Zaventem. Hier moest Lange Marc zich even plat leggen om het landend vliegverkeer niet te verstoren.
In Kortenberg had piloot Tony een perfect alternatief gevonden om de afschuwelijke kasseistrook hier te vermijden. Dit werd door iedereen geapprecieerd want er kwamen ook nog 700 hoogtemeters aan.

De stop was klassiek in Florival naast de spoorlijn Leuven – Namen in café “Au val fleuri”. Het café met het grote terras zag er kaler uit dan anders want er waren blijkbaar werken uitgevoerd waarbij mooie exemplaren van bomen moesten sneuvelen.

Na 6 stevige hellingen werd de snelheid op het platte terug opgetrokken om via de brug van Tisselt weer richting clublokaal te bollen.
Het had misschien iets rapper gemogen want net de laatste 5 km werden de hemelsluizen, voor de eerste keer die dag, opengetrokken waardoor we de rit niet volledig droog hebben kunnen afwerken. De buitenkant nat, dan kon de binnenkant niet achterblijven, he.

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters