2021 Rit Merckx boys

Met 27 deelnemers hadden we een ruime groep voor deze rit. De meesten waren present in Kalfort, anderen sloten aan aan de inschrijving in de abdij in Bornem. Het parcours vanuit Bornem was een goeie 90 km.

Na de lange ritten van de laatste weken konden we dit een makkie noemen dat voorbij vloog. Enkele snelvoeters hadden de dag ervoor ook de mooie Avalon (Buggenhout) gereden en dat zat bij sommigen toch nog wel wat in de benen. Ook bij Erik H. die zich in de Avalon niet gespaard had met heel wat kopwerk. Wanneer hij Jos S. hierover interpelleerde, repliceerde de Jos dat hij hier absoluut niets meer van voelde. Of had je verwacht. En de Jos zette gelijk de daad bij het woord en nam traditioneel de eerste 20 km voor zijn rekening.

Daarna haalden we enkele bevriende ploegen in (voor sommigen ex-ploegen). En dan moeten de snelvoeters toch laten zien dat ze met een fiets kunnen rijden. Dat dit niet altijd zo vlot verloopt bleek in Schepdaal waar na de inhaalbeurt een verkeerde afslag werd genomen. Geen probleem, zo konden we die inhaal beurt nog eens over doen. Het deed mij denken aan Rik Coppens die bij gelegenheden dezelfde tegenstrever een paar keer dribbelde, gewoon voor de lol.

Met de volgwagen erbij was het parcours op enkele plaatsen niet te volgen. Maar er is voldoende terreinkennis in huis om dit vlot via een alternatieve route op te lossen. Zo kwamen we ook langs een alternatieve weg via de Langestraat bij de stop in Kobbegem. De Merckx boys van de bevoorrading keken verrast op: “Waar komen jullie vandaan?”.

Na de rit werd er onder een najaarszonnetje nog rustig nagekaart onder de bomen in de schaduw van de abdij.

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters