2021 Rit MS-Tocht

De MS-Tocht is een gebaseerd op een vroeger georganiseerde tocht vanuit Kapelle o/d Bos ten voordele van multiple-sclerose patiënten en die traditioneel voor elke deelnemer een hele zak snoep opleverde.

Die zak is er niet meer bij maar het parcours op alternatieve wegen was mooi genoeg om ze als rit te blijven waarderen.

Wegens herrijzenis van Kalfort kermis uit het corona tijdperk was er gekozen om deze rit zoals vroeger op zaterdag te rijden. 18 deelnemers voor op de kop 100 km.

Typisch voor deze rit is de bosrijke passage in Asse langs de Terlindevijverstraat en de alternatieve klim van de Vrijthout langs de Hoogpoort.

Wegenwerken in Sint-Martens-Bodegem in de Bodegemstraat noopten ons tot terugkeren en kiezen voor een alternatief richting Zierbeek en de klim naar de Ninoofsesteenweg. Via de Brabantse heuveltjes van Lennik, Gaasbeek en St-Pieters-Leeuw arriveerden we op het terras van café Het Vagevuur. Een populaire stopplaats die dat vooral te danken heeft aan zijn ligging halverwege enkele van onze ritten.

Voorbij Vlezenbeek ging de route alternatief richting Groot-Bijgaarden, Bekkerzeel en langs de Kruipin naar Kobbegem.

Vanaf Kobbegem ging het over klassieke routes en in gestrekte draf naar huis. Ook het weer zat prima mee. En voldaan volgde het nodige gerstenat.

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters