2022 Rit Florival

van (den heten) Erik Seghers:

Flor, die valt : Wat een hectiek of misschien liever gezegd een ‘ Humorieke’ Ronde was het al. Vrouwen die in de Ronde letterlijk op of voor elkaar vallen, nietwaar Marianne? We zullen is gaan poolshoogte nemen in het vrouwenklooster in Florival, misschien is in 1200 daar de vrouwenliefde ontstaan ?

Nu, genoeg gelebberd, tijd om vast te klikken en te vertrekken want het is stipt 7h30. Er werd direct een aanval gelanceerd maar er ontstond niet direct een goede vlucht. Doch door het betere afstopwerk van Dirk en Erik C vertrok er dan toch een kwartet.  Deze vlucht had geen lang leven beschoren, want het peloton stak een tandje of 2 bij en de vluchters werden bij hun ballen gegrepen. Er op en er  over, zoals misschien na 40 jaar huwelijk?    

We trokken verder richting Steenokkerzeel langs Skeys de luchtverkeerstoren, we vlogen daar voorbij als een stel jonge veulens. De eerste echte test bergop is de Smeysberg te Huldenberg. Wat een miserie, 16 % en meer, steil omhoog, het voelt als de derde keer na elkaar met je vrouw ;). Hij gaat bijna niet meer omhoog, de fiets, zo steil!

Na een paar beklimmingen in de regio Kortenberg en Everberg, kwamen we aan in Café Au Val De Fleuri. Daar hebben we een kwartietje interessante gesprekken gevoerd doch niets te drinken gehad want de eigenaar bleef precies liever in zijn bed liggen.

Na de droge rust kwam de eerste beklimming in Pecrot. Ook een lastig ding, mijn gedacht. Via Neerijse en Huldenberg rijden we hard naar huis. Den Herman Brusselmans zou zeggen : “Ik pak liever iemand HARD van 34 en maak ze zwanger”. Bij de snelvoeters zeggen ze: “Ik rij maak liever HARD tempo aan 34 en pak een goed achterwiel!”.

In Zemst komen we terug aan de splitsing en rijden we langs dezelfde weg terug naar huis. Dan gaat het snoeihard, zo hard dat de ketting van Erik H eraf valt. Tijd voor een nieuwe fiets?

Ik denk dat er vandaag toch enkelen zwart voor hun ogen – of misschien in de context van 2022 Biniam Girmay – gezien hebben, maar past het wel een zwarte op een fiets in 2022 of is dat ook racisme? Want nu in de moderne tijd heeft iedereen een auto, niet?

Dan rijden ze Coolhem Cafe voorbij en gaat het richting Sportkantine van Sparta Bornem.

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters