2022 Rit Hageland

Weet je wat we in het leven kunnen roepen ? De droogtecommissie. Nee, nee, niet voor Uw privéleven, maar voor het grondwatertekort door de extreme warmte en droogte.

Vandaag wordt het de langste rit van het jaar bij de Snelvoeters. Nee, deze wordt niet ingekort zoals de Dodentocht. Die hadden ze misschien beter omgedoopt of ‘opgedroogd‘ tot Watjestocht. 😊

We smokkelen aan de start nog wel wat extra water mee in de camionette en een koelbox van Hans Renmans, geen vlees maar voor extra koele drinkbussen. Dus vandaag geen 96 km maar de volle 145 km.

Omdat het de verjaardag was van de Jelle, beginnen we met een stevige beat! De DJ’s rijden de eerste 50 km op kop met snelle beats. Ze hakken er op los aan een hoog tempo. Ambiance verzekerd!

Via Elewijt en Kampenhout richting Herent. We moesten wel effe halt houden voor den Dennie: onze vriendelijke Hollander had een duidelijk kettingprobleem.

We passeren ook enkele kasseistroken met gelukkig meestal betonnen zijstukjes eraan.

Maar de Schaliëndak en den Elst waren duidelijk geen probleem voor de Clerck en co’ s die resoluut voor het middenbaanvak kozen.

Dan de fameuze Charteuzeberg te Holsbeek, een klim van bijna 1 KM.

Bijna iedereen bleef mooi vooraan in het peloton tot boven. Halfweg het parcours stopte we dan in Lubbeek in café de Zwaan en ik moet zeggen de bediening en zorg waren TOP. Extra ijsblokjes om de boel koel te houden.

Met de nodige ijsblokken op zak stapten we terug onze carbonnen rossen voor het tweede deel.

De temperatuur was al aardig opgelopen. We passeerden verschillende Winges gemeenten. En plots op een steil kasseiklimmetje… krak… kettingbreuk door te veel pk’s. Maar Bjorn werd goed geholpen door de mecaniciens van dienst.

Doch de herstelling was van korte duur want 17 km verder terug een krak, op km 117 Km. Bjorn was gedoemd tot de volgwagen. De rest van de groep zette de cavalerietocht verder, met bijgevulde drinkbussen, behalve de Merckx, en een beetje verder reed hij dan ook nog eens plat.

Maar mannen, sorry zenne, dat ik mijn verslag op 125 km stop, maar het mocht van het bestuur door de extreme droogte en warmte.

Ik wil nog even afsluiten met het Strava klassement, de Merckx heeft teveel buiten gereden deze week denk ik, want hij moest het stellen met de tweede plaats met een verschil van 16 km. Top Willy M . Alhoewel, ik roep nog niet te snel WILLY WILLY , want het is nog geen zondagavond.

Na de rit was het heerlijk terrassenweer in café Coolhem met niet alleen een frisse pint maar waar gastvrouw Tiana ons verraste met ijsjes. En voor de Willy mocht het iets meer zijn: een split van een banana.

Ciao, sterke beren, de Watjes bleven thuis door de droogte!

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters