2022 Rit Kester

Auteur: Erik Heyvaert

Nog maar voor het tweede seizoen op het programma en al gepromoveerd naar een Snelvoeters klassieker. Dit ter vervanging van de vroeger gereden georganiseerde rit die vertrok in Bodegem en ongeveer dezelfde streek aandeed. Volgens sommigen wel de mooiste rit op onze kalender. 20 Snelvoeters waren present. De rest was waarschijnlijk paaseieren aan het rapen. Kester staat niet alleen bekend om zijn mooie, heuvelachtige parcours maar eveneens om de mysterieuze, huizengrote, witte bollen die we passeren.

Onder die bollen schuilt het afluistersysteem van de NAVO. Elke radiogolf, gsm gesprek en nog zoveel meer kan van hieruit afgeluisterd worden. Big Brother is watching you. Niet dat de NAVO veel interesse heeft in de onzin die de snelvoeters via Whatsapp naar elkaar versturen, maar moest er een kernwoord instaan wat via de logaritmen als verdacht wordt beschouwd, dan gaan de alarmbellen aan het rinkelen. De vrolijk passerende wielertoeristen staren zich blind op die geheimzinnige bollen zonder te beseffen dat het zenuwcentrum van deze afluister installatie zich bevindt in een ondergrondse bunker onder de heuvel rechts van de baan.

Eens de bollen gepasseerd reden we richting het Dravershof. Dit café te Pepingen is de ambassadeur van Orval. Onze steeds presente chauffeur van de volgwagen, Patje, voelde zich als een kind in een speelgoedwinkel. Hij kon het heel goed vinden met de cafébaas. Nu weten we dat Patje wel een Orval lust.

Op de terugweg had ons nieuw lid, Erik Van Buggenhout, iets teveel power geëist van zijn sjieke Pinarello Dogma. Zijn ketting sprong gewoon in stukken vaneen. Dunne 12 speed kettingen zijn waarschijnlijk niet bestand aan de kracht van de Snelvoeters. Andy probeerde nog te herstellen, maar de schade was niet ter plekke repareerbaar. Dus werd den Erik mooi thuisgebracht met de volgwagen.

Na de rit nog gezellig nagenieten tussen pot en pint in ons clublokaal, café Coolhem, waar we na de rit getrakteerd werden op broodjes. 

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters