2022 Rit Gaasbeek

van Erik Seghers

Vandaag inside/out, kaarsrecht naar het zuidelijke deel van ons Belgenland. Op de feestdag van de arbeid gaan we toch nog eens de kraan opendraaien, we gaan
Gaaz geven, veel Gaaze, naar Gaasbeek en terug !

We hebben een gehele mobilisatie op gang gebracht van 34 renners. Onze semi-prof Jelle, onze steeds sterke opgang trekker Jos en onze ik voel niks Hans, geven het eerste uur het tempo aan. In dat uur moesten we wel even halt houden voor Jos Van Boven, voor een platte band en kort nadien nog eens want blijkbaar had hij het slechtste wiel gekozen uit het winkelmandje.

In Merchtem werden we even opgehouden door voetgangers met kruis (bedevaarders?).

In de fietsstraat te Asse vroeg ik aan onze ‘ Vrienten‘ , mag ik aangaan? ‘Doe Maar , voordat de BOM valt ‘ was het antwoord om me daarna toch terug op te rapen juist bovenaan de straat.

Davy had blijkbaar teveel gewicht mee, en smeet prompt zijn GPS weg, alsof het gewoon een drinkbus was. Maar de echte reden bleek dat zijn batterij plots van 21 naar 6 % gedaald was. Dat kunnen we enkel toelaten op de BTW van gas en elektriciteit!

Aangekomen aan het rond punt, was het café nog gesloten. We hebben dan maar een lusje gemaakt, langs Sint-Pieters-Leeuw. In het café In ’t Vagevuur te Vlezenbeek zaten we precies in de uitreiking van de MIA’s, genomineerd voor een drankje en dan kans op dat drankje!

A group of people sitting at a table outside

Description automatically generated with low confidence

A group of people sitting at a table outside

Description automatically generated with medium confidence

Daarna terug de fiets op, lekker fris en aan een gezapig tempo, de Noorderwind trotserend !

Nog enkele klimmetjes voor de boeg met daarbij de 1.3 km lange, door iedereen geliefde (hm…) Vrijthout.

In Liezeledorp gingen we rechtsaf om er nog een extra lus aan te breien over de Wolf. De eindmeet te Kalfort was blijkbaar weggedaan door een Reuzegom, dus iedereen winnaar.

Wat een RIT , wat een TEAM, Putain Putain, Twitter er op los, Snelvoeters zijn TOP!

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters