2022 Rit Meldert

Weer 31 deelnemers voor de rit van 90 km naar Meldert en omstreken. Bij het vertrek ook kandidaat nieuw lid Jason Van Aken. Voorheen had hij al anderhalf jaar meefietst bij Feryn in Kapelle o/d Bos. Maar blijkbaar had ie deze winter nog niet veel op de fiets gezeten dus was het afwachten hoe hij deze rit zou verteren.

Wie het in Buggenhout minder verging was Jos VB. In de Hooilaert, iets voor de spoorwegovergang, zat er een diep gat in het wegdek. Nog eens een voorbeeld dat de wegen er in Belgie soms erbarmelijk slecht bij liggen. Vooral versleten betonwegen zorgen voor levensgevaarlijk toestanden. En dat heeft Jos ervaren. Hij kon de put niet meer ontwijken en dacht dat zijn fiets in stukken brak. Gelukkig was die van goede oosterse makelij en kwam hij er met een platte band vanaf.

Bij het heenrijden zat de wind koppig in het nadeel. Vraag dat maar aan koprijders van dienst Jelle of Hans T. Voordeel is wel dat de terugweg dan gemakkelijker trapt.

“Er wordt achter je rug geklapt”, zei iemand op een gegeven moment tegen Hans M. “Geen wonder”, repliceerde Hans, “als je op kop rijdt doen ze dat allemaal :)”.

En hoe verging het onze nieuwkomer? De rit zat in zijn benen. Niet te verwonderen als je maar 1 maal gefietst hebt deze winter.
“Volgende week terug van de partij”. That’s the spirit!

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters