2022 Rit Melsele

door Erik Seghers

202 , 200 , 106 seconden …. we tellen af … BOEM … om met 34 renners de rit te starten naar Melsele!

Het belooft een mooie dag te worden, na het ochtend grijs, zonnige perioden, doch met een stevige NO wind. Ze beginnen er weer stevig aan, langs Bornem naar Temse brug. Naast mij het geratel, nee niet van het getetter, maar van de overslaande ketting van Willy M . Er heerst wat twijfel of hij de rit wel zal meerijden , “Ik rij seffes links af“, hoor ik. Awel Willy, wij ook. En zo geschiedde het dat Meersmans heel de rit mee zou afhaspelen. Het tempo bleef er goed inzitten, door Steendorp en Rupelmonde, met weer dezelfde koptrekkers van de partij. Achteraan het peloton is het alle hens aan dek, of is het de Jelle op kop?

Achteraan wordt aan de rekker gehangen, heuse intervaltraining. Ja, niet enkel alleen vooraan zitten de beren, blijkbaar ook achteraan.

We passeren de gevangenis van Beveren, geen gestreepte plunjes te bemerken, zelfs geen groen geruite jassen, over en uit voor Coens. Maar wij denderen door, het is precies F1 op de fiets, het betere bochtenwerk. En dan op een lang recht stuk plat voor Willy VD. Even een rustpauze.

Halfweg, tijd voor een drankje, zeg maar dubbel drankje ineens. En dan komt de verwarring. Het tweede drankje wordt eerst gedronken. Want zeg nu zelf met de extreme droogte, beter het zekere voor het onzekere nemen. En dan is de bedienster de kluts kwijt.

Op een gegeven moment dachten we op het terras Biniaml Girmay te
spotten, maar dan zonder zijn Cube en met een warrige blik of hij mocht passeren.

Direct na de stop weeral wegenwerken en dan nog een doodlopende straat afgezet met enorme betonblokken. Een bewoner wou ons nog verwittigen door met een uitgetrokken lange stengel onkruid naar ons te slaan. Maar Snelvoeters breng je niet zo snel uit hun lood. Zeker niet met onkruid.

Terug de fiets op, Belsele, Sombeke en Tielrode met hier en daar nog een hellingske. We spotte ook roze sokken in ons peloton, wat? VDP is erbij! Maar nee, het is de Kerre. Mathieu zal het vandaag zonder de sokjes moeten doen in de Giro, maar voor de rest 1 en al roze. Wat een toptalent toch … de Kurt, he!
Via Temsebrug terug richting huiswaarts, Kalfort genaamd. We hebben weer mannen van staal gezien, iets wat Poetin niet kan zeggen in Azovstal.

Vandaag moederdag, trouwpartij van Philip en de overwinning op de Nazi’s, verdient dat geen biertje met de nodige koffiekoeken in het Coolhem? Jazekers ! Zelfs na 13h00, blijven er DIE Hards over !

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters