2022 Rit Peulis

door Erik Seghers

Afgelopen weken waren er geen referenda bij ons. Ook de annexatie van Puurcycling ligt al jaren achter de rug. En geen enkel lid van de snelvoeters heeft zich teruggetrokken, alhoewel de Debike van vorige zondag was voor mij een beetje verwarrend.

Een afgelaste rit wegens een beetje regen, er was zelfs geen code rood? Bij ons clubje zit een allegaartje van types, maar geen mensapen , enkel een paar ‘killer whales‘. Deze trekken de troepen op gang, 18 en 2 bijrijders, richting Peulis. We moesten voor de eerste keer terug de koude trotseren, we gaan weer stilletjes de herfst/winter tegemoet. Het eerste uur wat bibberen om dan te kunnen genieten van de zonnestralen.

Langs Hombeek ging het zo richting stad Mechelen. Door 1 of andere opgeblazen brug waren we plots de volgauto met Katrijn kwijt. Met wat over en weer gebel vonden we elkaar terug ergens te Muizen. Met deze muizenissen in ons hoofd reden we verder met doel de chique coté van de Vermeirens en co, Keerbergen! Met steeds dezelfde koptrekkers van dienst stoten we verder door. En als Jelle dan eens niet op kop rijdt, kan hij dat putje niet vermijden , en staat hij zo plat als iets.

Door dit oponthoud komen we wat later aan in het paradijs te Peulis. We werden goed onthaald in een overvolle kroeg. De barmadam maakte kennis met onze Eddy Merckx en wij met haar repliek: “…en ik ben Lotte Kopecky”. Ik kreeg nadien nog de privé gegevens van de barmadam, some guys have all the luck, niet waar?

Na de break werd een stevig tempo aangehouden, en ook ons Els reed op haar gemakje mee. Zo passeerden we Koningshooikt, bekend van de bussen van Hool en tegenwoordig ook de negatieve bijklank van Porsche.

Zo verder naar Lierke plezierke en via Duffel richting Waarloos. Aan de autokeuring te Ruisbroek komen de killer whales weer aan bod met snelheden tegen de 50 per uur, sneller mag daar trouwens niet.

Het was een zalige rit , buiten de troubles in Mechelen, prachtig parcours met een zalige herfstzon!

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters