2023 Rit Groot-Bijgaarden

door Erik Heyvaert

Wanneer je hoog van de toren blaast dat een beetje regen je niet mag weerhouden om de clubrit te rijden, dan moet je er natuurlijk wel zelf staan. De wekker ging af om 06h30, al leek het eerder 05h30.

Na een stevig ontbijt naar Kalfort en daar kwamen zowaar nog twee waterkiekens opdagen. Erwin op zijn dikke banden en Willy die het als zijn morele plicht vond om als piloot zijn rit te leiden. Even getwijfeld om nog een uurtje te wachten met te vertrekken, wie weet kwamen er nog snelvoeters opdagen die de overschakeling naar zomeruur uit het oog verloren waren. Maar we kregen kou en niet om 08h30 stipt, want daarvoor misten we onze sprekende klok Jos, maar enkele minuten later toch vol goede moed vertrokken.

Erwin wierp zich al direct op als locomotief waar wij met plezier ons wagonnetje aan hingen. Onderweg even getwijfeld of we de rit met enkele kilometers zouden inkorten maar aangezien we toch al nat waren besloten we gewoon het volledig parcours te rijden.

Groot-Bijgaarden, een deelgemeente van Dilbeek, zijn we op de terugweg gepasseerd. Net zoals nog enkele andere Dilbeekse deelgemeenten Zibbeek, Sint-Anna-Pede en Dilbeek zelf. Dat komt ervan als je in de loop der jaren het parcours steeds een stukje langer maakt.

Omdat een clubrit steeds afgesloten wordt in ons clublokaal mochten wij ook nu niet onderdoen aan deze traditie. Tiana zag onze aankomst met lede ogen aan. Feit is dat het café direct onder water stond. Er werden nog net geen zandzakjes aangerukt. Wel kregen we een handdoek aangereikt om het meubilair toch wat te beschermen. Dat we als snelvoeters in normale omstandigheden door haar verwend worden maakte direct duidelijk dat ze ons totaal niet verwacht had. Geen soep of ander lekkers deze keer. Ook bij collega’s Willaert-Van Boom houdt men van tradities. Eveneens geen rit maar wel genieten van zwarte pensen en het nodige gerstenat. Uit compassie kregen we ook ne pens en wat brood aangeboden.

Terug thuis vanuit mijne luie zetel met respect naar de echte coureurs gekeken die eveneens in barre omstandigheden hun koers moesten rijden. Bij hun ging het precies allemaal wat vlotter. Die drinken precies geen bier?

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters