2023 Rit Wetteren

door Erik Seghers

Met een Reuzegom wissen we wat wolkjes weg zodat we kunnen starten onder een stralend zonnetje. Welbepaald 25 Reuzen rijden niet naar Vorselaar maar naar het Oost-Vlaamse Wetteren.

In het eerste deel zal de tegenwind van de partij zijn, hopelijk krijgen we geen Strontvlieg te slikken, want het gaat goed vooruit. Juist voor het binnen rijden van Dendermonde moeten we halt houden, want er staat een Pronker voor het rode licht. Na het hervatten van onze rit, duurt het weer niet lang of we staan weer stil. Het lijkt wel een Rustdag vandaag! Er is een Jonker plat gereden,
waarschijnlijk over een Zaadje? Ondertussen is het weer ook terug grijs en grauw geworden.

Met een nieuwe binnen band rijden we verder richting ons doel. De rest heeft ondertussen wat reepjes en visolie kunnen binnen kappen. Ongeveer halfweg ons traject, rijden er 6 kanjers door richting oude brug, de 19 anderen nemen een binnenweg via de fietsersbrug te Wetteren.

Dan maar even een plaspauze. Een paar luttele minuten later zien we de 6 voorbij razen. Alle hens aan dek en de achtervolging kan ingezet worden. Geen Jankers toegelaten op dat moment, maar gewoon “gaze” geven.

Nu is het echt hard gaan, zeker met de Westenwind die ons mee vooruit stuwt. Er wordt niet met losse Flodders geschoten maar met scherp. Kicken!
Ik denk dat er deze ‘ DIA ‘ maar een 8-tal koptrekkers waren, maar wat voor een kracht.

In de laatste rechte lijn van Lippelo tot ons clublokaal wordt er hard gereden met hier en daar wat prikacties, nee niet die van de Delhaize. BBB was niet van de partij, maar wel die van de Snelvoeters.

Het proces is klaar, het verdict gevallen, de strafmaat wordt nog bepaald! Tot volgende week !

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters