26 mei – Druivenrit

Door Eddy Daems

Alles over seks!

Voilà, nu ik jullie aandacht heb, kan ik verder met mijn zondags verslag.

Er zullen nog weinig seizoenen van de Snelvoeters geweest zijn waarop zo duchtig weerapps zullen geraadpleegd zijn. Het wisselvallige weer hield 24 moedigen niet tegen om zoals altijd op de afspraak te zijn voor onze wekelijkse uitstap. Voor Benny DP was het de eerste maal dit seizoen dat hij 100 km zou rijden. Waar is de tijd dat hij die afstand lopende volbracht?

Met Xander (16 jaar) en Senne (21 jaar) daalde de gemiddelde leeftijd van ons peloton aanzienlijk, wat onze voorzitter er meteen toe aanzette die jongens meteen een lidkaart onder de neus te schuiven.

En dan zwijgen we nog over Jelle V, die als opwarmertje de kermiskoers van Cycling Vlaanderen reed aan een gemiddelde van 42 km/uur. Om ons nog wat te jennen toonde hij ons vandaag meermaals het gebaar ‘vingers in de neus’.

Terwijl dat jonge geweld op elke helling (Stroobrandstraat en Brusselsesteenweg) de benen testte, weken de ogen van Chris V niet van zijn GPS-toestel. Hij reed vandaag ‘op hartslag’, waardoor hij af en toe een gat moest dichten.

Het zwaartepunt van de rit situeerde zich in de buurt van Neerijse, Overijse en Huldenberg. Kort na deze pittige passage hoorden we onze kassier zijn gekende stopwoord ‘Klote’ nog eens bovenhalen. Niet dat deze laatste last had van zadelpijn, maar het was ondertussen beginnen regenen, wat de groep al vlug de vaart deed minderen.  

Door de regenval kwam gastrijder Senne M ongelukkig ten val, wat nonkel Willy – goed als hij is – meteen aanzette tot de boute belofte: ‘Geen erg, ik zal voor u wel ne nieuwe fiets kopen!’

Op het terras van onze stopplaats (café Rochtus) in Huldenberg was er even – tussen al het wielernieuws door – het verfrissend didactisch momentje van Hans M, die ons een filmpje toonde van ‘ne klamper’ in zijnen hof.  ‘Klamper’ is de overkoepelende naam voor tal van roofvogels, omdat ze hun prooi vastklampen met de klauwen. Zo’n beetje wat Pogacar momenteel aan het uitrichten is in de Ronde van Italië en Jelle V bij de Snelvoeters.

In Steenokkerzeel, bij het uitkomen van de tunnel, reeds Eddy T ‘plat vanveu’. Voor diegenen die deze uitdrukking niet kennen: Haal even de bazin van café Welkom in Londerzeel St.-Jozef voor de geest en u weet wat we bedoelen.

Hans VH maakte meteen de handen vuil onder het toeziend oog van een vijftal Snelvoeters, daarbij denkend aan het liedje van Louis Neefs ‘Als ik ooit eens 5 minuten tijd heb’.

Patrick D en Achille VDP kregen ondertussen tal van vragen over ‘Waar zo’n achterlicht kan gekocht worden?’ Vandaag kwam dit kleinood echt wel van pas. De Chille leende zijn D-achterlicht meteen voor een maand (hij gaat op verlof naar de zee) uit aan Erik H.

Op het terras in onze thuishaven ontspon zich tussen Hans VH en Erik H nog een discussie over maximumsnelheden op autosnelwegen. De maximumsnelheden van ons wielergroepje – die we af en toe overschrijden – was die twee liefhebbers van de fiets blijkbaar ontgaan.

Guy die ne klamper aan ’t uitbeelden is

Tot slot vragen wij met aandrang aan de Boerenbond om de plakkaten met daarop de slogans ‘Daar zorgt de boer voor’ en ‘Boeren zorgen voor uw eten’ te verwijderen en deze aan te passen naar ‘Daar zorgt Cindy voor’ en ‘Jurgen zorgt voor ons eten’.

Op vraag van Guy M werden onze gereden kilometers toegevoegd aan het ‘Rondje Wereld’ (40 075 km) van het Berrefonds, waarvoor dank.

P.S. Zij die toch meer seks in het verslag willen, gaan moeten wachten op de terugkeer van verslaggever Erik S uit Dubai en Sri Lanka. Onder de schuilnaam ‘Heten Erik’ mag u zich de komende weken verwachten aan stomende ritverslagen.

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters