5de Rit Wetteren

Het was vandaag weer verzamelen geblazen op de parking van ons clublokaal “Cafe Coolhem” voor de eerste rit richting Wetteren met tussenstop. Deze rit van 105 km, wegens lengte klassieker van de maand en goed voor 10 punten in het clubkampioenschap, werd in de loop van de week reeds verkend door onze ervaren piloot Willy Van Dyck.

Met een delegatie van 25 man zijn we exact om 8:00 gestart met de Patte als vaste chauffeur in de volgwagen.

Waarom maar 25 renners hoor ik u denken en vorige week 29? Waarschijnlijke reden is dat verschillende clubleden zaterdag de “Parel van het Pajottenland” zijn gaan fietsen en nu met “slechte” benen de rit niet zien zitten. Of was het vanwege de iets vroegere vertrektijd in combinatie met het omschakelen naar zomeruur? Enkele sterken zagen het wel zitten en hebben er dan ook een prima trainingsweekend opzitten.

Dat je mensen van 70 jaar niet mag afschrijven bewijst al enkele weken Willy Van Dijck. En nu ook weer: van bij de start wel 40 km op kop!

De wind zat lekker mee tot op het keerpunt in Wetteren. Daarna was het andere koek. Maar met sterke kopdoeners als Jos, Hans, Frank, Kurt en anderen is dat geen probleem. De Kurt was na de rit wel in een slecht humeur want hij heeft maar 50% van de rit op kop mogen rijden.

Hierbij enkele sfeerbeelden van de stop in Café De Zwaan in Uitbergen en in Café Coolhem na de rit.

Volgende week rit naar “Schoonaarde” waarbij we een stuk het parcours van de Ronde van Vlaanderen volgen. Vertrek eveneens om 8:00 met de Guido als piloot. In de namiddag kunnen we zeggen dat de profs in onze wielsporen zijn gereden.

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters