6de rit Schoonaarde

Weer een 25 tal fietsers aan de start. Bijna alle vaste waarden waren aanwezig. Wel een vraag die meerderen zich stellen: waar blijft Tim? De volgwagen was deze keer bemand door Katrijn waarvoor onze dank. De Patte kon niet vandaag: hij had een VIP invitatie voor de RVV. In zijn plaats zou ik ook weten wat kiezen.

De rit bracht ons naar Schoonaerde via een stuk traject van de RVV dat de profwielrenners enkele uren na ons ook zouden afleggen. Het eerste uur was zoals gewoonlijk weggelegd voor kopwerk van Willy en Jos, deze 2 kompanen maken er blijkbaar een gewoonte van om ons het eerste uur ne keer goed wakker te fietsen. Onderweg waren de festiviteiten voor de nakende RVV duidelijk zichtbaar. Vele vlaggen en spandoeken decoreerden het parcours.

Toen wij in deftig tempo passeerden zullen sommige mensen wel gedacht hebben dat de profs al voorbijkwamen. Zalig rijden was het door het dorp van de “ronde” Berlare, duidelijk de heimat van Oliver Naesen. De tussenstop was zoals elk jaar voorzien in ons bekend cafeetje in Oudegem met 2 nieuwe uitbaatsters.

Na de stop werd er weer stevig tempo gemaakt. Katrijn was bijna de snel vertrekkende groep uit het oog verloren maar gelukkig was er nog Marc Brys die bleef wachten bij een afslag.

Dat het altijd oppassen is bleek toen een onvoorzichtige fietser net voor de neus van de groep de weg overstak en we die maar net konden ontwijken. “Nie te doen!” volgens sommigen.

Uiteindelijk was het een vlotte, zalige rit met veel lange banen. Het is duidelijk dat iedereen stilaan in bloedvorm zit en we mekaar elke zondag beter maken.

Na de rit was het onder een stralend zonnetje nog rustig bijpraten op het terras van café Coolhem, zalig!

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters