Bericht aan de leden in Coronatijden

Beste snelvoeters, 


gisteren heeft het bestuur vergaderd om een beslissing te nemen en jullie ook in te lichten omtrent de huidige toestand in Corona-tijden. 
Alhoewel iedereen hunkert naar voortzetting van het seizoen in groep en alhoewel de regering terug sporten in openlucht toelaat onder bepaalde omstandigheden tot 20 personen, is de veiligheid van eenieder voor ons toch het allerbelangrijkste. Daarom heeft het bestuur beslist om het rijden van ritten in groep verder op te schorten tot minstens 8 juni wanneer de regering verdere maatregelen gaat nemen. 


De kans op negatieve gevolgen is nog te groot en dat risico willen we als club op dit moment niet nemen. De stap van 3 personen naar 20 is onaanvaardbaar en ook in tegenstrijd met alle advies van onze wetenschappers en virologen, wiens strategie het is om de zogenaamde bubbels geleidelijk aan te vergroten. We weten allemaal uit ervaring dat er tijdens een fietsrit op allerhande manieren vochtdruppels in de lucht komen die meegedragen wordt door de wind en waarbij niemand kan voorspellen waar die dan terechtkomen. 


Stel dat er een besmetting gebeurt tijdens een rit in groep. Dan moet niet alleen de groep EN hun familie 2 weken in quarantaine maar dan bestaat er ook het gevaar dat 1 of meerdere personen zwaar ziek raken of zelfs overlijden. Daarenboven stelt zich hierbij nog de vraag wie is hier voor verantwoordelijk? 

Volgende week zal er een videoconferentie plaatsvinden met bestuursleden van alle Klein-Brabantse WTCs om hier een gemeenschappelijk standpunt in te nemen. Hierbij zal ook een longspecialist en schade-expert aanwezig zijn. Wij houden jullie op de hoogte van de uitkomst van deze vergadering. 
We zijn nu al bijna 10 weken sinds de eerste maatregelen van start gingen. Ondertussen zijn we kunnen blijven fietsen. Eerst alleen, dan met 2 en nu met 3. Op dat gebied waren we nog bij de bevoorrechte sporttakken. We vragen daarom om nog even geduld te oefenen en vooral voorzichtig te zijn. Besmetting kan immers leiden tot onomkeerbare schade en dat wil je als sportief fietser toch absoluut vermijden. 


Hou het veilig! 


Het bestuur.   

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters