2020 Rit 1 – Meise

De eerste rit van het jaar trekt traditioneel een goed deelnemersveld aan en dat was ook dit jaar niet anders. 24 snelvoeters, 5 gastrijders en daarbij nog een tiental van Puurcycling. Zeker nu het bij het vertrek droog was, weliswaar bewolkt maar met hier en daar toch een aantal opklaringen en het zag er naar uit dat dit heel de rit zo zou blijven.

Zoals vorig jaar reden we de rit samen met Puurcycling. Gunter Maes, reporter voor PubliNieuws was ook van de partij voor enkele fotootjes en het opmaken van een verslag. Elke club had ook zijn volgwagen mee wegens afsplitsing onderweg.

De rit van vorig jaar nog indachtig had Dimi van Puurcycling gevraagd of hun club de eerste 10 km op kop kon rijden zodat zij het tempo konden regelen en dat het toch voor hen niet te snel zou gaan. Dat hun koprijders daar niet zo gelukkig mee waren bleek vrij snel na de start. Een felle zuidwestenwind blies strak in het nadeel en noopte hen tot een stevige inspanning. Maar dankzij enkele aflosbeurten lukte het hen toch aardig. Op de veilingbaan sloegen zij links richting Mollem, waar de Snelvoeters rechtdoor reden richting Wolvertem en dan Impde.

Op enkele stukken hadden we de wind nog in het nadeel en het waren sterke kopmannen die de groep vooruittrokken. Hans Moons en Frank VDV leverden onder andere een respectvolle inspanning. Dan werd het meer zij- en meewind en dat brengt opportunist Erik S vooraan in het peloton. Normaal duurt dat niet zo lang, maar nu reed hij toch een verdienstelijk stuk mee op kop. Goed Erik!

Begin seizoen is het ook snel duidelijk wie actief bleef tijdens de winter en wie niet. Geen nood voor de minder getrainden. Binnen enkele weken is die achterstand wel weer weggewerkt.

Etienne was er ook bij maar richting Humbeek en zelfs bij meewind liet hij zich halverwege de rit uitzakken. “Rij maar door”, zei hij, “je moet naar mij niet omzien. Het gaat te snel voor mij. “ Toch kon hij terug aanpikken en reed nog mee tot Londerzeel. Anderzijds kan Etienne in zijn andere hobby wel stevig uitpakken. Zo prijkt hij samen met zijn Rita momenteel op het reklamebord in den Binder, niet als fietser, maar in een zwierige pose als uithangbord voor de dansliga.

Tijdens de rit werd het hoe langer hoe zonniger en met een nog steeds felle wind, nu in de rug, keerden we gezwind via Blaasveld en Londerzeel huiswaarts. 75 km en de kop was eraf. Bedankt aan de Patte om te volgen. Achteraf in cafe Coolhem werden de dorsten gelest en er was meer dan 1 reden tot drinken: verjaardag van Tony en Gie is nog maar eens grootvader geworden: proficiat mannen!

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters