2023 Rit Gaasbeek

door Erik Seghers

We rollen de laatste maanden veel over de tongen! De geruchtenmolen draait maar door.
Onze sponsors: Aquastructo, Reparal, Algrobo ( lijken nieuw voor mij ) zouden de stekker uit onze sponsporing willen trekken ! Doch, wij Snelvoeters, staan klaar voor onze volgende rit, richting Gaasbeek.
Onder een stralende zon, terug met ons zomertenue, en dat op 1 Oktober !
We zijn nog niet in Buggenhout of sommigen onder ons hebben al meer nieuws over de geruchten. Het zou al in de zondagkrant staan van deze ochtend: Calpécycling zal onze nieuwe sponsor worden . Blijkbaar hebben ze een superbudget voor de wielrennerij over.
CEO Erik Van Buggenhout heeft grootse plannen met ons. Is de gastrijder Jan Van Buggenhout misschien een undercover om ons gade te slaan ?
Maar ondanks alles rijden we verder op een gezapig tempo. Aan de voet van de Koerijt ontstaat er plotseling tumult in de groep: “ Mannen , Mannen , wachten , Hey!! “.
Er wordt geroepen en getierd, maar de kopgroep van 11 trekt door, zonder enig argwaan .
Cleymans had het moeilijk, maar er gebeurde ook vanalles achteraan in het peloton.
Terwijl we boven aan het wachten waren op hun, reed plots de Merckx ons voorbij : “ Onnozelaars “, en hij reed de andere kant uit. We waren ook al onze voorzitter Chris kwijt geraakt ergens ten velden.
Rariteiten alom, was het door de geruchten en het vers binnen lopende nieuws? In de buurt van Dilbeek viel het plotseling stil.
De nieuwtjes bleven maar binnen stromen. Er zou een fusie op til zijn tussen de Snelvoeters en de Speedies. Te Schepdaal , op het terras van Evenepoel, moest het lukken dat deze 2 teams daar toevallig samen zaten .

1 ding ging al vlot over de lippen: Onze kopman Jelle zou al zijn oversteek maken naar de mannen van de WIK: Bij ons gaat het blijkbaar dan toch wat te snel voor hem .
De 2 teams vertrokken toch nog afzonderlijk, wij richting Kalfort. Wat is er allemaal van aan? Bij deze Megafusie zouden er natuurlijk koppen rollen want we zijn met te veel . De oude garde zou al met kopman Jos naar Calpé trekken voor een speciaal clubje: Calpe Bastards!
Frank VD Vijver zou onze sportdirecteur worden maar dan zelf meerijdend met zijn mannen .
Onze Mecanicien zou aan boord blijven , maar wat met al onze verzorgsters thuis. ( Onze wederhelften )? De volgwagens zouden ook hun oversteek maken naar Calpé, want wat anders met die rugzak van Jos?
Onze nieuwe CEO zou ook veel nieuwe vrouwelijke leden willen aantrekken, hoor ik in mijn gedachten .
Door al dat nieuws wordt de terugrit eentje met veel oponthoud, de twijfel zaait verbrokkeling in ons peloton. Sommigen zien het niet meer zitten , maar wij wachten op elkaar.
Het was vandaag een speciale rit, eentje met veel tussenstops en vragen .
Maar we gaan verder, met wie allemaal is nog een vraagteken, wie weet het ?
Maar zeker met Calpécycling!
En nu ga ik eerst nog iets bestellen op AMAZON !

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters