2021 Rit Waaiertocht

Door Erik Seghers

Tussen de EK en WK wedstrijden door is het weer tijd om één van onze snelste ritten van het seizoen af te haspelen: De Waaiertocht! Hopelijk is er samen met de talrijk opgekomen snelvoeters ook wat wind van de partij: want dan is de vraag: to break or not to break ! And off we GO ! En ik wil er eventjes bij vermelden: we vertrekken bijna militaristisch Uniform met dezelfde kledij en met helm en al. Al nemen we nog wel 2 zwarte schaapjes mee in onze rangen. Want zeg nu zelf wat is er nu leuker om tussendoor buiten de lijntjes te kleuren, toch ?

We zijn nog maar juist vertrokken of 2 ploegmaats, jawel herkenbaar door onze tenue, muizen er vanonder. Na enkele km’s rapen we ze terug op en roepen ze tot orde. Militaristisch? Nee gewoon discipline. Ze zijn iets van plan, dat voelen we in het kleinste deel van ons lichaam, en dat is bij iedereen anders, dat kleinste deel.

In de polders richting Emmadorp wordt de kraan pas goed open gedraaid, richting 50 per uur , gewriemel, zenuwachtigheid alom, wat wil je, iedereen wil toch een goed plaatsje bemachtigen … op het terras.

Daar aangekomen werden we door de Hollandse barmadam erop gewezen om onze fietsen NIET mee te nemen op het terras. Na zware onderhandelingen mochten we dan toch onze koerskledij aanhouden. En dan wou ze er  nog aankomen. Neenee, niet met ons, hé. Discipline!

Na onze break terug naar België. En de kraan bleef open staan. We denderden door aan hoge snelheid richting NIEUWKERKEN – WAAS. Door heel vele en korte overnames op kop werd de snelheid hoog gehouden. Want hetgeen op spel stond moest en zou verwezelijkt worden. Ons vorig record van 35 werd van de kaart geveegd, meer dan 36, WOW! Dus die croques, bier en choco’s hadden we wel dubbel en dik verdiend!

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters