2022 Rit Waaiertocht

door Erik Seghers

Ze hadden regen voorspeld, maar NIET op zondagvoormiddag. Dat zullen veel snelvoeters niet geweten hebben, want er verschenen maar 8 stuks aan de start! Less is More.

Zoals de gas en elektriciteit : Less verbruik en More betalen.

– Wie zijn ze : Jelle, Marc V., Willy M, Jos S., Luc, Frank , Hans M en ik.

– Wat doen ze : Ze doen van alles en niks.

– Wat drijft hen: De Westenwind drijft hen naar Emmadorp.

– Jambers, 30 jaar later…

Patrick heeft vandaag een kleine groep in het oog te houden, zo kan hij ons op de hoogte houden van het WK tijdrijden, samen met onze rijdende reporter Willy M . Hij zorgt voor het laatste nieuws van de verwikkelingen Down Under. Wij verdienen sowieso Goud voor de moed , Patrick krijgt van ons Zilver en Remco Brons. We kiezen vandaag voor de zekerheid de korte versie van 90 km, Less dus. Ondanks het kleine peloton wordt er stevig doorgetrokken. We waren al om 9u22 aan het café in Emmadorp. Daar werden we in de watten gelegd door de uitbaatster, kaarsjes en oliekachel aan en een lekkere koffie erbij. En dan de straffe verhalen van Frank, was het nu de eerste Seat ooit of toch die witte Audi?

Pauze in café Het Verdronken Land te Emmadorp

In deze koudere tijden zou ik zeggen, raampjes omhoog, maar dan zonder rekening te houden met de Van de Vijver 😊 .

Na de iets More dan verwachtte afrekening trokken we ons terug op gang richting België. En of dat het snel ging. Je hoort de laatste weken niets anders dan zuiniger om te springen met energie, maar daar merken we hier niks van. Hier wordt energie verspild om steeds hogere snelheden te halen, maar weet je wat, deze energie is gratis!

Iedereen heeft vandaag zijn steentje bijgedragen , ieder heeft wat kopwerk verricht. Alhoewel sommigen wel rotsen hebben bijgedragen. Wat houden we er aan over vandaag ? In ieder geval MORE, vuile fietsen en een zeer goed gevoel. Het waren geen 10 kleine zwartjes, maar LESS, het waren er 8!

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters