2023 Rit Schoonaarde

08u00 stipt, en onze vast-benoemde kopmannen trekken de troepen op gang. Het is weer grijs en miezerig weer alhoewel er een zonnetje beloofd was. De waterkiekens van vorige week zijn op post en de zwifters lekker warm binnen.

Onze Ronde van Oost-Vlaanderen kan beginnen. Het is een nerveus begin met een stevig tempo. We zien de 37 km/h niet van ons scherm verdwijnen.

Na 30 km komt het peloton tot stilstand omwille van platte band Dieter. Even rusten waarna terug op hetzelfde elan verder. We passeren het domein, de Koolputten, verder over het bruggetje en de gas blijft open staan. De prijs is toch terug op een normaal niveau belandt.

We glijden zo de Schelde voorbij. Aan het rond punt in Zele zien we plots 4 achterblijvers uit de zijstraat verschijnen. We halen ze wat verder terug in. Blijkbaar had Hans V H een spaak los getrokken met zijn forse kracht. Hij zal achteraan het peloton verder moeten met een zwalpend wiel.

Na een km of 50, onze eerste tussenstop dit jaar. Onder den toren is er de nodige drank voorzien en een schooier 😊!

 Na de break is het even koude lijden want we zijn snel terug opgewarmd door de sprint op de brug. Maar dan is het weer van dat, een platte band, nu van Ivan. We zetten onze tocht verder via Merchtem en Londerzeel. Ik hoor het gekraak van Frank zijn knieën of is het dan toch zijn goed gesoigneerde fiets? Ook Mr Van Boven vertelt me dat het daar beneden toch niet zo goed zit, zijn benen hé, mannen.

Ergens in Merchtem sturen we ook nog Hans M in een steegje voor een persoonlijke plaspauze, ver genoeg van ons, want we willen niet dat hij ons in verlegenheid brengt.

Om toch even polshoogte te nemen helemaal vooraan, mezelf even in de picture gezet voor blijkbaar de volle 200 meter, amai mijn benen.

Tijdens de laatste kilometers nog een plotse aanval van Eddy M, met toch een zestal die op zijn wiel springen, wat een rotvaart.

Na de rit was er dan de nodige drank en een broodje met warme worst voorzien in ons clublokaal. Voor 1 keer wou Hans wel een warme worst in de mond en voor Kurt en de Willy was er blijkbaar wat teveel mosterd op. En als er iemand eens ooit een wilde nacht wil met eender wie dan is er nog de bril in bruikleen van Ivan.

Tot volgende week naar Holland!

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters